RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

EXCLUSIV | Cine se face ”vinovat” pentru controalele ANAF de la FRF! Ce club a sesizat autoritățile

Ministrul Finanțelor Publice, Sorin Cîțu, a transmis că vor fi controale ANAF la sediul Federației Române de Fotbal, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public!

Președintele formației Progresul București, Tudor Iacov, a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă despre procesul pe care formația bucureșteană i l-a intentat Federației Române de Fotbal. Acest demers se pare că a dus în cele din urmă la controale ANAF la sediul FRF, decizie anunțată de ministrul Finanțelor Publice, Sorin Cîțu.

„Faptele au fost sesizate de clubul de fotbal Progresul București, referitoare la beneficiarul real al acelei declarații obligatorii pe care trebuie să o dea orice ONG din țara asta, și aici vorbim în cauză despre FRF. În această declarație cei de la federație trebuiau să precizeze cine sunt beneficiarii reali ai tuturor sumelor care intră în posesia lor, și aici mă refer la banii de la FIFA, UEFA, chiar și sponsorizări, tot. Am făcut o sesizare la DNA, deoarece cei de acolo au făcut bilanțul fără hotărârea Adunării Generale.

Pe 27 luna aceasta se așteaptă o decizie privind sentința în cazul dezafilierii FRF, o acțiune inițiată tot de Progresul București și este vorba despre problemele ce țin de organizarea juridică a federației. Cei de acolo nu și-au înscris membrii și nici Adunările Generale, și aici vorbim de ultimii 20 de ani, nu au fost făcute conform legii.

Citește și Antrenorul Paul Neagu cere sprijinul Fedeației Române de Bob și Sanie: “COSR a judecat în mod comunist”

FRF niciodată nu a fost controlată într-un mod profesionist, au fost doar niște controale așa de suprafață. FIFA și UEFA au trimis bani către Federația Română de Fotbal pentru ajutorarea cluburilor, aproximativ 4.000.000 de euro, iar la Progresul București, echipa mea, nu a ajuns niciun ban, și asta deoarece eu sunt contestatarul lor, iar la alte cluburi am înțeles că le-ar fi dat câte 5.000 de euro. Acești bani au fost împărțiți de cei de la FRF cum au vrut ei.

Problema cea mai mare este următoarea, dacă află FIFA sau UEFA că din banii respectivi au fost finanțate echipe de drept public, ne va tăia finanțarea în următorii 5 ani de acum înainte. Nici FIFA, și nici UEFA nu pot susține sub nicio formă echipele de drept public, deoarece statului lor spune clar că orice federație de fotbal nu are voie ca printre membrii ei să aibă cluburi influențate politic!, a spus Tudor Iacov în excusivitate pentru Realitatea Sportivă.

Citește și ULTIMA ORĂ | Ministrul Finanțelor Publice a anunțat controale ANAF la sediul Federației Române de Fotbal!

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare