EXCLUSIV | Argumentul principal al angăjării lui Vassaras, demontat de Ion Crăciunescu: “I-a dus acolo valoarea lor”

Ion Crăciunescu a reacționat în emisiunea Realitatea Sportivă și a trimis un mesaj clar reprezentanților Federației Române de Fotbal. 

Arbitrul finalei Ligii Campionilor din 1995 este deranjat de argumentul că prezența lui Kyros Vassaras la conducerea arbitrajului românesc le asigură lui Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs delegări importante în fotbalul mare.

“Ceea ce este cel mai dăunător lucru este înțelegerea aceasta pe care “marile persoane” care conduc fotbalul o aduc în față. <<Ei ne spun că avem doi arbitrii în Elite. Ce mai vreți?>> .

hategan si kovacs

Noi am avut arbitrii în topurile mondiale permanent, când nu aveam un grec acolo, ci de-ai noștri. Acești oameni s-au ridicat în urma arbitrajelor prestate în țara lor”, a punctat Ion Crăciunescu, în exclusivitate în emisiunea Realitatea Sportivă. 

Acesta a scos în evidență meritele unui alt fost mare arbitru în ascensiunea celor doi.

“Amândoi au fost descoperiți de Igna, însă nici pe Igna nu îl cheamă să îl bage în Comisie. Când ai asemenea bogăție în România… Știu că Igna mi-a zis la vremea respectivă <<Am doi arbitrii, Hațegan și Kovacs>>. A luat referințe despre ei și i-am chemat la cursul intensiv cu tinerele talente la Govora. 

I-am promovat la excepțional, sunt acolo că merită să fie acolo, nu că el este nu știu cine. Cum să îl scoți pe Avram de pe lista FIFA și să îl bagi în locul lui pe Chivulete? E parafenomen, e rupt de orice realitate. E ca și cum mă pui pe mine în locul lui Liiceanu șef de editură”, s-a revoltat Crăciunescu. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Remunerația șefului CCA, deconspirată: “Aceștia sunt banii lui Vassaras”