EXCLUSIV | Adi Mutu, dat exemplu la şcoala de antrenori: ,,Ne interesează problema fotbalistică, nu extrasportivă”

Adrian Mutu este cel care a reuşit să se califice cu naţionala de tineret la Campionatul European U21 din acest an, fiind a doua prezenţă consecutivă pentru România la acest turneu.

După performanţa reuşită de tricolorii mici în 2019, acum, Adi Mutu, actualul selecţioner, este văzut drept principalul catalizator al acestei naţionale plină de jucători talentaţi.

adi mutu 1

Toni Sedecaru, fost jucător la Steaua şi actual antrenor la Jiul Petroşani, a vorbit despre selecţionerul de la U21, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportiva. Tehnicianul crede că tricolorii mici vor performa din nou la EURO U21 sub comanda lui Adi Mutu de această dată. Sedecaru a dezvăluit cum a fost dat exemplu ,,Briliantul” pe vremea când făcea şcoala de antrenori.

,,Eu cred că această echipă va face performanţă în continuare şi chiar Mutu a venit foarte bine la echipa naţională. Mutu poate şterge cu buretele nişte lucruri pe care le-a făcut. Ţin minte, eram la şcoala de antrenori şi ne întrebau dacă pe Mutu putem să-l dăm exemplu copiilor. Adică, copiii la un moment dat îşi aleg un idol, toată lumea Messi şi Ronaldo.

Toni Sedecaru

Copiii din fiecare ţară au şi ei un idol din ţara respectivă. Ei ne-au zis dacă putem să-l dăm exemplu. De ce să nu-l dăm exemplu? Pe noi ne interesează problema fotbalistică a lui Mutu, nu problemele extrasportive. Mutu este apropiat de ei, am văzut cum vorbeşte cu ei. Under 21 se va califica fără probleme.”, a declarat Toni Sedecaru, pentru realitateasportiva.net.

4 meciui are Adi Mutu pe banca naţionalei de tineret, reuşind două victorii, 1 egal şi o înfrângere.

În grupa de la Euro, România U21 le va întâlni pe Olanda U21, Ungaria U21 şi Germania U21.

chindris romania

Toni Sedecaru a jucat la Steaua în perioada 1990-1992, când a prins meciuri importante în cupele europene.

În prezent, fostul fotbalist o pregăteşte din postura de antrenor pe Jiul Petroşani, echipă aflată în acest moment în Liga a 3-a.

Fostul fundaş a mai trecut în cariera de jucător şi pe la echipele Vatra Dornei, Jiul Petroşani, Minerul Lupeni şi Nyíregyháza din Ungaria.

Toni Sedecaru

Citeşte şi EXCLUSIV | Cum se vede din exterior implicarea Guvernului în sportul românesc: ,,Poate recuperăm 30% din copii”