EXCLUSIV | A câștigat două titluri cu FCSB și afirmă: “Imaginează-ți ce grup valoros era la momentul acela”

Lucian Sânmărtean (40 de ani) a vorbit despre perioada petrecută la FCSB. Fostul mijlocaș ofensiv a câștigat cu roș-albaștrii două titluri (2013–2014, 2014–2015), o Cupă a Ligii (2014-2015) și o Cupă a României (2014-2015).

Am fost surprins. În momentul în care am ajuns acolo, mă uitam așa la grup. Îl aveam antrenor pe Reghecampf. Mă uitam la componenții echipei FCSB și când mă gândesc că 9-10 jucători evoluau la echipa națională, imaginează-ți ce grup valoros era la momentul acela. Stăteam așa și analizam. Din 11 jucători titulari, 7 erau titulari la echipa națională mare a României.

lucian-sanmartean

Nu degeaba s-a calificat echipa națională la Campionatul European. Aveam un nucleu de jucători foarte buni. Era o omogenitate a acestor jucători. Veniți la echipa națională, nu puteai decât să te califici la turneele finale. Coraborată cu ultima perioadă a vieții mele de fotbalist, FCSB și naționala mi-au oferit grandoarea unei vieți profesionale care mi-a lipsit în toată tinerețea mea“, a declarat Sânmărtean, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă.

Cu Keșeru m-am înțeles cel mai bine. Pur și simplu era o chimie incredibilă. Puneam piciorul pe minge, o centram, iar el era la finalizare. Am avut o relație de joc cum nu am mai avut“, a mai spus Lucian Sânmărtean, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă.

lucian sanmartean

Lucian Sânmărtean a evoluat la Gloria Bistrița, Panathinaikos, Utrecht, Vaslui, FCSB, Al-Ittihad, Pandurii Tg. Jiu, Al-Taawoun și FC Voluntari. A îmbrăcat tricoul naționalei de 21 de ori, inclusiv la Campionatul European din 2016.

În prezent, Lucian Sânmărtean este manager sportiv al loturilor naționale de juniori și patronul unei școli de fotbal.

Citește și Detalii mai puțin cunoscute din interiorul FCSB-ului: „Gigi Becali nu poate fi influențat niciodată de cineva!”