Eugen Neagoe, nemilos față de Dinamo: ”Nu moare nimeni! Nu este o tragedie că retrogradează”

Astra și Dinamo se întâlnesc în prima manșă a semifinalelor Cupei României, marți, de la ora 19:00.

Cu ocazia acestui duel, antrenorul giurgiuvenilor, Eugen Neagoe, a vorbit despre situația în care se află adversara de marți, echipă la care a antrenat în 2019. Neagoe consideră că Gigi Mulțescu este cea mai bună variantă pentru Dinamo pentru play-out. Legat de o eventuală retrogradare a ”câinilor”, tehnicianul Astrei a declarat că nu va fi nicio tragedie dacă Dinamo va ajunge în Liga a 2-a, dând exemple multiple în care echipe de tradiție din fotbalul european au avut grave probleme sportive și financiare, dar au renăscut din propria cenușă.

1005153 eugen neagoe dinamo

”Din punctul meu de vedere, ți-am mai spus, este un antrenor care are tot respectul meu, un om valoros, e în măsură să continue și este capabil să-și atingă obiectivele propuse împreună cu cei ce conduc timpul. Are experiență mare, contează, poate să ajute clubul Dinamo. Nu mai are importanță cum am fost eu tratat. Au trecut aproape doi ani, nu mă mai interesează, am alt drum. Nu-mi irosesc energiile cu răutăți. Nu le doresc răul “câinilor”, asta a fost, viața merge înainte, viața nu stă într-un om, să fie sănătoși și să-și rezolve problemele. Nu am resentimente, nu mă interesează ce se întâmplă.

profimedia 0590739335

 Nu mi-ar părea bine, nu mi-ar părea rău să retrogradeze! A retrogradat Universitatea Craiova, a fost dezafiliată, așa au fost hotărârile luate, s-a mers mai departe. Anul viitor, ar putea fi două echipe, chiar puternice, în prima ligă, vezi?, se întâmplă. A retrogradat Juventus Torino! A retrogradat Napoli. Acum ce să facem? Mitinguri ca să nu retrogradeze o echipă? Am jucat la Ferencvaros Budapesta, cea mai puternică echipă din Ungaria, a fost retrogradată, doi ani fără drept de promovare, iar acum e o forță, cu buget de 30 de milioane de euro și cu antrenor de un milion de euro salariu pe un an.

1008841 1003264 eugen neagoe dinamo

Nu moare nimeni! Nu este o tragedie că retrogradează o echipă. Eu nu vreau să cadă Dinamo, eu îmi doresc să câștig play-out-ul și să ajungem, primul pas, în finala Cupei. Nu mă interesează cine merge în Liga 2, nu o să mă bucur, nu o să fiu trist, nu am de ce”a spus tehnicianul de 53 ani al Astrei, conform gsp.ro.

Legat de înfruntarea din semifinalele Cupei României dintre formația sa și Dinamo, Eugen Neagoe a declarat că: Indiferent de rezultat, nu se va decide finalista marți seară, mai e returul în Ștefan cel Mare peste o lună”.

CITEȘTE ȘI –>> Decizia luată de Dinamo cu privire la Gigi Mulțescu! Cine va fi pe bancă la meciul din Cupă