Irina Begu şi Monica Niculescu, jucătoarele care au obţinut victoria decisivă în meciul de dublu cu Cehia, au ajuns la Bucureşti după succesul de la Ostrava.

Fetele din echipa de Fed Cup s-au întors în ţară după ce au sărbătorit chiar în Cehia prima calificare din istorie în semifinalele competiţiei.

„Înca nu realizez, însă probabil că în următoarele zile voi fi mai conştientă de acest rezultat”, a spus Irina Begu, la sosirea în România.

„Suntem puţin obosite, într-adevăr, că după meci ne-am culcat foarte târziu, am stat puţin şi ne-am bucurat de victorie. Eu mai pot, da, sunt foarte fericită de acest rezultat. A fost un super weekend, o super săptămână şi nu pot să cred că suntem în semifinale după acel meci epic”, a completat şi Monica Niculescu.

Jucătoarele visează acum la un nou succes, în semifinala cu Franţa, şi chiar la câştigarea trofeului.

„Suntem acum în semifinale, sperăm noi să facem un rezultat şi mai bun, să ajungem în finală şi să aducem acest trofeu acasă”, a admis Irina.

„Ne-am fi dorit să jucăm aici, sunt foarte curioasă ce suprafaţă vor aduce. Va fi în aprilie, mă gândeam zgură, să vedem. Va fi un meci foarte greu pentru că suporterii francezi sunt foarte gălăgioşi şi sunt foarte inimoşi şi, din câte ştiu, lui Mladenovic îi place foarte mult să joace cu publicul. Eu mă hrănesc din energia lor şi Mladenovic la fel”, a mai spus Monica.

România va întâlni Franţa în semifinalele Fed Cup. Partida se va disputa în deplasare, pe 20 şi 21 aprilie, în direct la Digi Sport. În cealaltă semifinală, Belarus se va duela cu Australia.

Finala ediţiei din 2019 a Fed Cup este programată pe 9 şi 10 noiembrie.

CITEŞTE ŞI: Şansă pentru România? Caroline Garcia, misterioasă înaintea semifinalei din Fed Cup