Emerich Ienei, dispus să revină la clubul de suflet: “Deocamdată nu m-au sunat”

În ziua în care s-au împlinit 34 de ani de la câștigarea Supercupei Europei, Emerich Ienei (83 de ani) își dorește ca de 7 mai să fie alături de foștii săi jucători pe noua arenă a Stelei de pe Bulevardul Ghencea.

Fostul tehnician speră la o invitație din partea comandantului Mădălin Hîncu.

A fost o echipă cu nişte jucători care, pe lângă valoarea fotbalistică, au avut şi o valoare psihică extraordinară. Vă spun sincer că a fost o perioadă frumoasă a mea.

Am un regret că nu am fost la Monte Carlo, dar am uitat de Monte Carlo şi mai mult am în minte Sevilla. Obiectivul e frumos, dar trebuie să ai echipă şi jucători care să pot face acest rezultat. Mi-ar face plăcere dacă aş putea face o diferenţă.

ienei

Deocamdată nu m-au sunat, deşi ar fi normal să mă sune. Nu doar pe mine, pe toţi acei jucători care, prin jocul lor, prin rezultatul lor, au reuşit să facă o echipă românească să fie câştigătoare a Cupei Campionilor.

Aştept un telefon, deşi sunt la Oradea! M-ar onora dacă m-ar suna cineva din conducere şi dacă mi-ar spune <<hai să fii şi dumneata acolo, şi foştii jucători>>. Ar fi o cinste să pot da nişte sfaturi şi echipa, cu sfaturile mele, să aibă şi rezultate foarte bune. Aş încerca să vin pe 7 mai la Bucureşti şi cred că aş reuşi“, a declarat Ienei, pentru Look Sport Live.

Ienei a fost antrenorul care a adus Cupa Campionilor Europeni în România, cu Steaua. Roș-albaștrii o învingeau în finală, la 7 mai 1986, pe Barcelona, scor 2-0, după executarea loviturilor de departajare.

ienei profimedia 0356076318 scaled
Foto: Profimedia

Citește și–>> VIDEO | Zi istorică pentru Steaua București! 34 de ani de la câștigarea Supercupei Europei prin golul lui Gică Hagi