VIDEO | Zi istorică pentru Steaua București! 34 de ani de la câștigarea Supercupei Europei prin golul lui Gică Hagi

24 februarie va rămâne o zi istorică pentru “roș-albaștrii”, dar și pentru întreg fotbalul românesc, asta deoarece la doar un an de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni, steliștii își treceau în palmares și Supercupa Europei!

Pe 24 februarie 1987, Steaua București trecea de Dinamo Kiev, reprezentanta Uniunii Sovietice la acea vreme, cu scorul de 1-0, la Monte Carlo. Singurul gol al partidei a fost reușit de Gheorghe Hagi, fotbalist care se afla la prima partidă în tricoul “roș-albaștrilor”. Venit de la Sportul Studențesc ca un mare talent, “Regele” a înscris în minutul 44 al partidei printr-o lovitură liberă.

Antrenorul Stelei de la acea vreme, Anghel Iordănescu, a folosit următoarea formulă de start: Stîngaciu – Iovan (c), Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Bălan, Boloni, T. Stoica, Hagi (Balint 84′) – Lăcătuș (Majearu 89′), Pițurcă.

De partea cealaltă, ucrainienii conduși de Valeri Lobanovski a început meciul cu: Chanov – Demyanenko (c), Rats, Kuznetsov, Baltacha – Bal, Yakovenko, Yevtushenko, Zavarov (Morozov 77′) – Belanov (Mikhailichenko 50′), Blokhin.

Această partidă venea la aproape un an de la succesul istoric din finala Cupei Campionilor Europeni, contra Barcelonei. Partida disputată la Sevilla s-a terminat 0-0 în timpul celor 120 de minute și 2-0 în urma executării loviturilor de departajare.

Citește și VIDEO | 34 de ani de la finala Cupei Intercontinentale, Steaua – River Plate. Cum au fost învinși roș-albaștrii