El este jucătorul de 17 ani care l-a impresionat pe Iosif Rotariu: “Se aseamănă foarte mult ca stil cu Răducioiu!”

Sursa foto: fcviitorul.ro

Luca Andronache (17 ani) este un nou tânăr jucător de perspectivă scos de Academia lui ‘Hagi’. Atacantul de la naționala de tineret a jucat în acest sezon 94 de minute pentru constănțeni.

Fostul mare mijlocaș român, Iosif Rotariu, a vorbit despre noul talent al formației de la malul mării și a avut doar cuvinte de laudă la adresa sa. Rotariu consideră că Luca Andronache se aseamănă foarte mult ca stil de joc cu Florin Răducioiu și este de părere că tânărul fotbalist are un potențial mare de dezvoltare în următoarea perioadă.

Iosif Rotariu

“L-am văzut în câteva partide pe Andronache, îmi place foarte mult de el. Cere tot timpul mingea în profunzime, e genul de atacant cu viteză care se demarcă și stârnește panică în defensivele adverse. Se aseamănă foarte mult ca stil cu Răducioiu, mi-a atras atenția. Așa cerea mingea și Radu când juca la națională.

Va depinde foarte mult de el cum va progresa, văd că Mircea (n.r. – Rednic) îi oferă foarte multă încredere, îmi place ce face Gică Hagi la Viitorul, în continuare apar foarte mulți tineri de calitate!”, a spus Iosif Rotariu, pentru Digi Sport.

Luca Andronache este născut pe 26.07.2003. Acesta a jucat în 3 partide la Campionatul European U17, unde a marcat un gol, iar România s-a clasat pe locul 3 cu 6 puncte în Grupa 10. În acea grupă au mai fost Rusia, Elveția și San Marino. Tânărul atacant este fiul lui Vergil Andronache, fost secund de la FCSB și CFR Cluj 2.

Citește și Mircea Rednic a anunțat obiectivul Viitorului, după victoria uriașă cu Dinamo: „Vrem în play-off. Ne jucăm șansa”