Eduard Novak, dezamăgit de lipsa rezultatelor sportive: “Lucrurile stau foarte grav”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, este de părere că situația în gimnastica românească este foarte proastă şi spune că singura şansă la obţinerea unei medalii de aur o au canotorii români.

România are, în momentul actual, 62 de sportivi calificaţi, speră Comitetul Olimpic la 80 şi ceva, 90 de sportivi. Acum mai sunt nişte competiţii de calificare şi pentru canotaj, care mai poate să califice 19 sportivi, plus luptele, sper, luptele astăzi nu au calificat nici un sportiv.

Gimnastica abia a calificat-o pe Larisa Iordache, deci lucrurile stau foarte grav. Unii sunt fericiţi că s-a calificat Larisa Iordache, dar eu spun că sunt şi eu fericit, dar celălalt ochi plânge. Chiar am ajuns aici, când noi eram printre cei mai buni şi acum abia putem să calificăm o gimnastă la Jocurile Olimpice?

larisa profimedia 0607049748
Larisa Iordache. Foto: Profimedia

Sper la 4-6 medalii, dar, cu siguranţă este un pronostic optimist. Singura şansă de aur cred e la canotaj şi poate o să fie un rezultat surpriză, dar rezultatele surpriză vin şi pleacă. Cred, astăzi, că halterele şi canotajul au nişte sisteme foarte bune de perfomanţă şi trebuie mers spre acest sistem, deoarece a demonstrat că în felul acesta se poate”, a declarat ministrul Eduard Novak, potrivit agerpres.ro.

eduard novak 1 scaled 1

Trei gimnaşti români au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Maria Holbură, Larisa Iordache (ambele la individual compus) şi Marian Drăgulescu (sărituri).

Citește și Larisa Iordache, mesaj direct de pe patul de spital! Marele regret al gimnastei calificate la Jocurile Olimpice