Eduard Novak a vorbit din nou despre redeschiderea stadioanelor: “Presiunea este din ce în ce mai mare”

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a reiterat anunțul făcut la emisiunea Realitatea Sportivă, difuzată de postul Realitatea Plus, potrivit căruia redeschiderea stadioanelor pentru suporteri va fi posibilă într-un anumit procent din capacitatea arenelor, peste 2-3 luni.

Eduard Novak a vorbit, din nou, despre posibilitatea ca stadioanele de fotbal să se redeschidă pentru public.

Presiunea este din ce în ce mai mare. Din partea mea ar putea să se întoarcă suporterii şi mâine. Dacă vedem însă exemplele de afară, nu este încă deschis nimic şi cumva trebuie să ne raportăm la ce se întâmplă afară. Haideţi să o luăm pas cu pas.

Prima oară ne zbatem să trecem de la testele PCR la antigen, ca să uşurăm puţin bugetele structurilor sportive şi federaţiilor, şi mai încolo, peste două-trei luni, să vedem cum va evolua pandemia, poate reuşim într-un procent să readucem spectatorii înapoi.

SuporteriNationalArena

Cunoaşteţi foarte bine cum este fotbalul. La teatre nu o să se strângă niciodată spectatorii în primul rând şi să ţipe la actori. La fotbal este puţin diferit şi cred că oamenii care lucrează şi analizează astfel de comportamente ştiu foarte bine de ce au luat această decizie. Dacă noi am fi ultima ţară din Europa care nu ar avea deschis, aş înţelege, dar trebuie să vedem ce se întâmplă şi în Europa şi să ne raportăm la ce se întâmplă acolo“, a declarat Novak.

Citește și EXCLUSIV | Cum a ajuns Eduard Novak ministru al Sportului: “Eu i-am trimis un mesaj”

Ministrul Tineretului și Sportului a vorbit și despre bugetul ministerului din acest an.

Avem un buget foarte bun pe execuţie anul acesta. Am dezvoltat nişte criterii de împărţire a bugetelor federaţiei şi sunt şase criterii foarte solide, de performanţă, costul federaţiei, pe care nimeni nu poate să le conteste şi efectiv fiecare federaţie îmi doresc ca de anul acesta să intre într-un echilibru. Fiecare sport să simtă care este locul lui şi dacă doreşte să aibă un buget mai mare, să lucrez profesionist”, a mai spus Eduard Novak, luni, la Sala Polivalentă din București.

polivalenta sala

Ministrul a mai vorbit și despre posibilitatea construirii de săli de sport.

În ceea ce priveşte sălile, va fi un proiect naţional în care se va stabili care sunt sporturile prioritare şi acolo trebuie să investim efectiv în infrastructură. Pentru că este foarte important ca toată infrastructura pe care o vom construi să aibă un obiectiv. Nu îmi doresc să construim săli sportive care să nu aibă sustenabilitate“, a adăugat Novak.

novak guvern

 

Citește și VIDEO EXCLUSIV | Ministrul Sportului a anunțat când se va permite accesul fanilor pe stadioanele din România!