Edi Iordănescu este numulțumit de regula prin care fiecare echipă trebuie să aibă cel puțin doi jucători U21 introduși pe teren.

Începând cu acest sezon, fiecare club din primul eșalon al fotbalului românesc este obligat să aibă pe teren doi jucători U21. Unul dintre cei doi fotbaliști poate fi schimbat cu un coechipier de orice vârstă, însă al doilea poate fi înlocuit doar cu un jucător care se încadrează la regula U21.

După ce Dan Petrescu s-a arătat nemulțumit de decizia FRF, a venit rândul lui Edi Iordănescu. Antrenorul Gazului crede că se forțează anumite lucruri și că fotbalul românesc nu este pregătit pentru această regulă. Tehnicianul consideră că nu sunt fonduri, iar fiecare formație din Liga 1 trebuie să-și dezvolte propria pepinieră.

”Fotbalul românesc nu e pregătit pentru asta. Forțăm unele lucruri, dar sunt alte priorități. Cluburile trebuie să-și dezvolte propria pepinieră, trebuie să-și dezvolte infrastructura.

Din păcate, nu avem fonduri în acest sens. Să impui un al doilea jucător U21 e o chestie forțată și greu de digerat. E greu pentru multe cluburi, dar și pentru noi.” a declarat Edi Iordănescu pentru DigiSport.

Vezi și VIDEO | Dan Petrescu, sfat pentru Ianis Hagi: ”I-am recomandat să meargă acolo. E cea mai iubită echipă”