RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Doza de încredere de care are nevoie Adi Petre! ”El suferă că nu are reușite”

Meciul decisiv pentru calificarea în sferturile Campionatului European de tineret, dintre România U21 și Germania U21, s-a terminat cu scorul de 0-0.

Partida a fost una intens disputată, iar cei care au avut câştig de cauză în urma acestui rezultat au fost nemţii, calificați în sferturi datorită golaverajului superior. Adi Petre a fost titular, dar nu a reușit să aducă niciun plus pe fază ofensivă și a fost schimbat în minutul 75 cu Octavian Popescu.

profimedia 0602373769 1
România U21. Foto: Marton Monus/dpa (Profimedia)

Antrenorul de la UTA Arad, Laszlo Balint, a recunoscut că jucătorul său trece printr-o perioadă dificilă a carierei. Adi Petre a fost considerat un mare talent, chiar titular cert la naționala mare, dar lipsa reușitelor din ultima perioadă l-au blocat din punct de vedere mental. Dar Laszlo Balint știe cum poate trece atacantul său peste acest moment delicat.

Eu cred că toată lumea știe potențialul lui. Eu am avut de la început o discuție cu el, i-am spus că avem încredere în el, doar că depinde de el să se deblocheze. El vine după o perioadă în care nu a avut realizări pe plan sportiv. A renunțat la bani să vină la UTA ca să își relanseze cariera. El suferă că nu are reușite.

laszlo balint

Cu Germania ar fi putut poate să se implice în mai multe dueluri, să scoată mai mult. Eu am mare încredere că, atunci când vor veni reușitele, se va debloca. Nu e într-un moment ușor, îi lipsește bucuria golului. I-a lipsit starea de spirit de după o victorie la echipa de club, aspectul mental contează foarte mult, a declarat Laszlo Balint, conform Digi Sport.

Adi Petre a fost inițial convocat pe lista lărgită a lui Adi Mutu pentru Euro, dar într-un final, a prins lotul de jucători care a făcut deplasarea în Ungaria. Atacantul de la UTA l-a înlocuit în ultimul moment pe Valentin Costache, cel care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. La turneul final, Adi Petre a jucat 11 minute cu Olanda, 30 minute cu Ungaria și 75 minute, ca titular, cu Germania.

adi petre

”Când a văzut că se afla pe lista lărgită pentru Euro, a fost dezamăgit, deci a trecut printr-un carusel al emoțiilor. Am vorbit cu el când a fost oficială convocarea, era foarte entuziasmat, nerăbdător să contribuie la jocul și la rezultatele echipei. Era încărcat. Apoi, a intrat titular la al treilea meci. Cu Ungaria a intrat bine, a avut două ocazii mari, care au fost două momente psihologice delicate. Eu o să discut cu el, are toată încrederea noastră, a celor din club, și sper să redevină acel atacant important pentru Liga 1”, a mai spus Laszlo Balint despre jucătorul său.

CITEȘTE ȘI –>> Unde s-a pierdut calificarea României! ”Cea mai mare mizerie pentru noi”

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare