Suprafața de joc de pe arena ‘Ion Oblemenco’ reprezintă principala problemă a Universității Craiova. Deși antrenorul Victor Pițurcă a cerut montarea unui gazon mixt, Primăria Craiova a anunțat că este prea scump și va apela tot la varianta tradițională.

Montarea gazonului nou se va realiza la mijlocul lunii octombrie, astfel că derby-ul cu FCSB se va disputa pe actuala suprafață de joc.

Președintele Universității Craiova, Marcel Popescu, avertizează că gazonul prost pune în pericol condiția fizică a jucătorilor.

Calitatea gazonului lasă de dorit de un an. Nu știu dacă va rezulta un gazon la calitatea celor din Europa. Pe zi ce trece, riscul de a se întâmpla un accident cu jucătorii noștri sau cu jucătorii oaspeți devine tot mai mare. Gazonul trebuie schimbat.

Gazonul mixt este de mare succes, pentru că a fost probat în condiții agresive, de căldură și umiditate, la Mondialul din Rusia. Că este mai scump… nimic din ce este de calitate nu este ieftin. Cred că rețeta acestui gazon mixt este exact ce trebuie la Craiova„, a spus Marcel Popescu la Pro X.