Dinamo se opune implementării sistemului VAR: ,,Sunt lucruri mai importante decât arbitrajul video”

Implementarea sistemului VAR în Liga 1 a generat un adevărat conflict între FRF şi LPF, pentru că niciuna nu vrea să finanţeze pregătirea arbitrilor.

Deşi cele mai multe echipe din Liga 1 doresc implementarea tehnologiei, mai sunt şi formaţii care spun că acest sistem nu este ceva prioritar. Dinamo este unul dintre cluburile din Liga 1 care nu militează pentru introducerea arbitrajului video.

VAR premier leaue profimedia 0594246728 scaled
Sursa Foto: Profimedia Imges

Mario Nicolae, managerul sportiv de la Dinamo, spune că banii pentru VAR ar putea fi folosiţi în cu totul alt scop, iar cu arbitrajul video s-ar pierde din farmecul fotbalului.

,,Eu am o mentalitate clasică, deși am doar 36 de ani și, teoretic, ar trebui să fiu deschis la nou. Cred că fotbalul ar trebui să fie lăsat cum era. Mai ales că în fotbalul românesc – nu doar la Dinamo – sunt probleme financiare foarte mari. E prea mult, zic eu, să cerem cluburilor să plătească alți bani.

Vor fi costuri suportate de club, mă refer la cei 2-3 asistenți în plus și așa mai departe. Să ne gândim că o echipă din Liga 1 cheltuie undeva la 3-4.000 de euro la două săptămâni numai pe testele COVID-19. Nu e ușor.

Mario Nicolae Dinamo

Acest conflict între LPF și FRF nu are cum să facă bine fotbalului românesc. Dacă tot vrei să implementezi un sistem nou, hai să ne punem cu toții de acord, să încercăm să găsim soluții, să atragem sponsori. Nu să ne bălăcărim public, asta nu ajută.

E foarte simplu să vii cu o propunere care nu are în spate o susținere financiară reală. Am urmărit fotbalul zeci de ani, a funcționat foarte bine și fără VAR. Lasă-l așa dacă nu poți implementa ceva nou!

La copii și juniori nu ne gândim, mai bine ar merge acolo banii dedicați pentru VAR. Sunt lucruri mai importante decât arbitrajul video, iar academiile de fotbal sunt un exemplu elocvent. E părerea mea.”, a declarat Mario Nicolae, pentru GSP.ro.

Citeşte şi VIDEO | Arbitrajul video, doar un vis pentru Liga 1: ,,Dacă deblocăm situaţia, abia atunci vom avea VAR”