RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Detaliul care poate fi decisiv în organizarea Jocurilor de la Tokyo: “Pe 22 ianuarie se va decide”

Amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice de la Tokyo au șanse mult mai mari să aibă loc în 2021. 

Apariția vaccinului anti-COVID va contribui chiar la popularea arenelor japoneze consideră șeful CIO, Thomas Bach. Vaccinarea sportivilor va rămâne însă un aspect important care urmează să fie tranșat peste două săptămâni, în cadrul unei videoconferințe cu toți membrii forului internațional.

„Se vor discuta aspecte legate de organizarea Jocurilor Olimpice, de vaccinarea sportivilor, de pregătire, cum se începe, când se începe. Până atunci sunt trimise toate aceste întrebări.

Și pe 22 ianuarie vom avea un feedback de la preşedintele CIO. Toate aceste detalii ne vor fi comunicate, după care noi vom informa federaţiile naţionale, sportivii calificaţi şi cei în curs de calificare”, a declarat Mihai Covaliu, șeful COSR, pentru Agerpres.

covaliu

Deocamdată imunizarea celor care vor ajunge să concureze la Tokyo nu poate începe, din mai multe motive.

„Lucrurile sunt după anumit tipic, nu putem ieşi noi acum şi să spunem că vaccinăm sportivii. Dacă legea din ţara respectivă a spus că prima dată vor fi vaccinate anumite categorii de persoane şi apoi marea majoritate a populaţiei, asta este. Şi ce facem cu sportivii care au avut COVID?

Că au avut Neagu, Samara, Halep, Tecău şi aşa mai departe. Ei, 90 de zile pot să călătorească în toată lumea fără să stea în carantină, bine, cu teste făcute şi aşa mai departe. Dar ce facem cu ei, îi vaccinăm, nu îi vaccinăm? Sunt detalii care trebuie luate în seamă. Lucrurile trebuie făcute în cunoştinţă de cauză”, a completat președintele olimpismului românesc.

CITEȘTE ȘI –>> Jocurile Olimpice, în pericol? Măsura luată de japonezi cu șase luni înaintea debutului competiției

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare