RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Jocurile Olimpice, în pericol? Măsura luată de japonezi cu șase luni înaintea debutului competiției

Japonia trece printr-un moment dificil din cauza răspândirii tot mai accelerate a coronavirusului, apărut chiar pe continentul asiatic. 

Ziua de 7 ianuarie a marcat un record de infectări de la începutul pandemiei, cu 6076 de cazuri pozitive descoperite în doar 24 de ore. Iar oficialii de la Tokyo au decretat stare de urgență în regiunea capitalei nipone, fapt ce îi îngrijorează pe foarte mulți în perspectiva organizării Jocurilor Olimpice în acest an.

Premierul Yoshihide Suga este cel care a luat decizia pentru a combate maladia care a dat peste cap planeta de aproape un an de zile. Totuși, organizatorii JO au anunțat că acest moment nu pune în pericol, cel puțin deocamdată, găzduirea competiției stabilită să aibă loc în perioada 23 iulie – 8 august.

tokyo

“Această stare de urgenţă oferă posibilitatea de a stăpâni situaţia Covid-19 pentru ca JO Tokyo 2020 să fie planificate în cel mai sigur mod”, a fost mesajul japonezilor către întreaga lume.

Aceasta a fost amânată pentru vara acestui an după ce în 2020 nu s-a puttu desfășura în contextul pandemiei de coronavirus.

CITEȘTE ȘI –>> Fostul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, la spital în stare gravă!

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare