Detalii despre situația de la Dinamo: “Sunt încă principalul creditor, iar Borcea e și el în aceeași situație”

Fostul președinte al lui Dinamo, Nicolae Badea (72 ani), a vorbit despre situația clubului său de suflet. El mai deține 7 % din acțiuni la gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare.

În 2014 Nicolae Badea i-a cedat pachetul de acțiuni deținut la SC Dinamo 1948 SA lui Ionuț Negoiță.

Nicolae Badea a anunțat că e încă principalul creditor al lui Dinamo.

Sunt încă principalul creditor al lui Dinamo, iar Borcea e și el în aceeași situație. Asta este o primă de mărire de capital, o chestie perfect legală, pe care Negoiță nu a putut să o anuleze atunci când a băgat clubul în insolvență.

Creditul a rămas și e valabil și acum…Pusesem garanții personale, iar Negoiță mi-a promis că-și va respecta obligațiile. Nu a făcut-o, iar Banca Italo-Romena m-a executat pe mine.

Implicarea mea la Dinamo momentan e sub forma unui contract de mecenat. Eu am semnat acest contract cu Diego Fabbrini. Amortizez practic o parte din salariul jucătorului sub forma acestui contract. Evident, Fabbrini poate să poarte apoi o insignă discretă cu logoul Computerland…sunt și alți oameni de afaceri, prieteni cu mine, dispuși să semneze contracte de mecenat cu jucătorii lui Dinamo”, a spus Nicolae Badea, conform GSP.

nicolae badea

De asemenea, fostul președinte al clubului a declarat că fostul acționar Ionuț Negoiță a luat toate termopanele destinate modernizării clubului și le-a dus pe șantierele sale.

Cât am fost eu acționar, aveam un contract cu Gealan, producătorul de termopane. Dinamo primea câteva sute de mii de euro anual, iar alte câteva sute de mii de euro erau prinși sub formă de produse, de termopane. Am pus termopane peste tot în club, dar câte termopane poți să pui?! La un moment dat, am convenit ca termopanele să rămână la Gealan și ei să le vândă cu un mic discount, iar banii veneau la Dinamo.

negoita

După ce am ieșit din club, după o vreme m-a sunat patronul de la Gealan să-mi spună că vrea să renunțe la contract: Nicule, termopanele pentru club sunt acum încărcate în dube și duse direct pe șantierele lui Negoiță”, a mai spus Nicolae Badea, conform sursei citate.

nicolae badea11

Citește și Nicolae Badea a anunțat ultima „donație” către Dinamo: „O sumă de 5,7 milioane de lei. Am recuperat întârzierea”