Detalii despre dopajul lui Magaye Gueye: “Noul cod încadrează cocaina ca fiind substanţă de abuz”

Cristi Balaj, preşedintele ANAD, a oferit detalii despre dopajul lui Magaye Gueye (30 de ani) cu cocaină.

Balaj a explicat de ce a durat o lună de la momentul momentul prelevării probei, până când s-a anunțat că Gueye a fost prins dopat. Gueye a solicitat să fie făcută proba B, a spus Cristi Balaj:

Proba B a cerut-o. Se stabileşte despre suspendarea provizorie care va fi luată în discuţie. Aici vorbim despre o substanţă de alt nivel. E suspendat în acest moment, dar la prima şedinţă a comisiei se discută…

A venit rezultatul, am semnat documentul. A fost şedinţa comisiei de audiere. Noul cod încadrează cocaină ca fiind substanţă de abuz, e diferită încadrarea. Nu sunt genul care să mă pronunţ, confirm doar că există pe rol subiectul. Nu ascundem lucruri.

Singura discuţie pe care am avut-o şi pe pagina de Facebook, m-au abordat unii dinamovişti. Mă deranjează când primesc asemenea reacţii. De ce să-mi fie ruşine, că am spus adevărul?

Am trimis notificarea după ce a venit înştiinţarea de la laborator. De ce a durat atât? WADA a stabilit că nu se atinge nimeni de probele prelevate din cauza pandemiei. Nu au voie cei din laborator, pentru a nu se contamina“, a spus Cristi Balaj la Telekom Sport.

balaj

Magaye Gueye, atacantul echipei Dinamo, a fost depistat pozitiv cu cocaină, în urma controlului efectuat de ANAD la meciul disputat de alb-roșii împotriva celor de la FCSB în optimile Cupei României.

Dinamo s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după meciul câștigat la 10 februarie, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în fața deţinătoarei trofeului, FCSB. Gueye a jucat o repriză, fiind schimbat la pauză cu Morsay.

Nu e pentru prima dată când senegalezul se află în centrul unui scandal de când evoluează la Dinamo. În urmă cu două luni a fost făcută public o filmare în care Gueye petrecea în jacuzzi în compania a două femei și adresa jigniri către conducerea clubului Dinamo.

Gueye are un contract valabil doi ani cu Dinamo, iar în acest sezon a evoluat în 18 meciuri şi a marcat trei goluri. De-a lungul carierei a mai evoluat la Qarabag (Azerbaidjan), Everton (Anglia), Brest (Franţa), Milwall (Anglia), Adanaspor sau Ankaraspor (ambele în Turcia).

MagayeGueye

Citește și OPINIE | Magaye Gueye și bătaia de joc la adresa clubului Dinamo: “Așa joc eu fotbal! Înțelegi?”