RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Detalii necunoscute despre accidentarea gravă a lui Chipciu din 2013! Medicii nu au știut dacă va mai putea juca fotbal

Actualul fotbalist al celor de la CFR Cluj, Alexandru Chipciu (31 de ani), a trecut în urmă cu mai mulți ani prin cel mai greu moment al carierei!

Totul s-a întâmplat pe 11 mai 2013, într-o partidă dintre FCSB și Dinamo, încheiată cu scorul de 2-0. În minutul 45 al partidei, Alexandru Chipciu a fost faultat dur de Laurențiu Rus, iar fosta vedetă a “roș-albaștrilor” a fost nevoită să stea 50 de zile cu piciorul în ghips.

Acum, la aproape 8 ani de la teribila accidentare, medicul care l-a operat pe Chipciu a vorbit despre intervenția care îi putea schimba viața fotbalistului. Ion Codorean, fostul medic al Stelei din perioada 2000-2002, a discutat despre cazul mijlocașului în vârstă de 31 de ani de la acea vreme și a dezvăluit că un doctor din New York i-a spus acestuia că există chiar posibilitatea de a se retrage din fotbal.

chipciu

“Dacă luăm în considerare sportivii de performanță (n.r – pe care i-a tratat), accidentarea lui Chipciu a fost cea mai gravă. A avut o fractură de gleznă, articulară, cu foarte multe fragmente. Știam că o putem face, dar nu știam cum va fi viitorul lui, cum se va simți după. Din fericire, operația a mers perferct, la fel și recuperarea. 

Țin minte că eram la un congres de traumatologie sportivă în Canada, la Toronto, când a fost accidentarea lui. Când doctorul Paligora mi-a trimis radiografiile și tomografia, eram cu un medic de la o echipă de fotbal american din New York. Mi-a spus: «Ionuț, pregătește-l să se lase!». Exista acestă posibilitate. 

Citește și Alex Chipciu, primul gol în Liga 1 pentru CFR Cluj! ,,Nu mai ştiu care a fost ultimul”

I-am spus lui Alex că e o accidentare gravă, dar că noi o putem rezolva. I-am spus după operație: «Băi, fii atent! A ieșit foarte bine, dar ți-am pus și puțin talent. Ți-am mai dat puțin talent, o să fii mai bun». Recuperarea a mers bine. N-au fost probleme, a ajuns să joace în străinătate și nu a fost afectat.

chipciu cfr cluj

Chipciu a avut o fractură cum rar poți să vezi. Avea o fractură cominutivă de pilon tibial. Mulți oameni nu mai pot să meargă după așa ceva! A fost singura operație la care am avut emoții. Foarte, foarte nasoală accidentarea! Fracturile care sunt pe lungimea osului nu sunt complicate, p-alea le fixezi, le tratezi și se prind până la urmă. Cele mai rele sunt fracturile de la nivelul articulației, fiindcă acolo începe artroza dacă fractura nu se repară complet. Apar durerile. Și, mai ales când ai multe fragmente de os desprinse, e aproape imposibil să le mai fixezi pe toate!”, a spus Ion Codorean, potrivit GSP.

Citește și Alex Chipciu, după înfrângerea lui CFR în derby-ul cu FCSB: ,,Rezultatul e meritat la ce am arătat în seara asta”

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare