Simona Halep joacă marți primul meci la Australian Open. Românca a făcut o declarație de fortă înaintea primului turneu de Grand Slam al anului. 

Simona a ratat finalul sezonului trecut din cauza accidentării la spate, iar la la turneul de la Sydeny, primul după aproape 4 luni de pauză, a fost eliminată din prima, de Ashleigh Barty (6-4, 6-4 în turul al doilea, unde sportiva noastră a fost calificată direct).

Halep debutează marți, la Australian Open, în meciul cu Kaia Kanepi (70 WTA). Simona are de apărat 1.300 de puncte la primul turneu de Grand Slam al anului.

Anul trecut am câştigat o finală de Grand Slam şi pot să mă consider un număr unu mondial legitim. Nu mă simțeam confortabil pe prima poziţie fără un turneu de Grand Slam în palmares. Sunt fericită acum, totul a decurs cum am vrut. Încerc să îmi îmbunătăţesc jocul pentru a fi la un nivel cât mai înalt în viitor„, a a declarat Simona Halep la conferința de presă organizată înaintea începerii turneului.

Fără antrenor, după ce colaborarea cu Darren Cahill a fost încheiată, Simona Halep nu are un debut de sezon ușor.

Pauza forțată a scos-o din ritm, este cotată abia cu șansa a 7-a la câștigarea Australian Open și are un program dificil.

Meciul cu kaia Kanepi se va disputa marți dimineață, pe arena ‘Margaret Court’,  de la 10:00, ora României.