Declarația care a înghețat o lume întreagă: “Coronavirusul este posibil să nu dispară niciodată!”

Directorul OMS, Mike Ryan, a avansat o ipoteză care le dă fiori tuturor celor care își doresc revenirea cât mai repede la viața normală de dinaintea izbucnirii pandemiei. 

Acesta spune că este foarte probabil să ne “împrietenim” cu virusul pentru chiar mai mult decât doi ani așa cum au avansat unii specialiști.

„Este posibil ca acest virus să nu dispară niciodată. HIV nu a dispărut, dar ne-am obișnuit să trăim cu el, am descoperit terapii, metode de prevenție, iar oamenilor nu le mai este atât de teamă ca odinioară. Le oferim viață oamenilor infectați cu HIV, vieți lungi și sănătoase”, a explicat înaltul oficial al organizației.

mike ryan

Relaxarea măsurilor în toată Europa ar putea să aibă efect de bumerang dacă virusul nu scade în intensitate.

“Dacă relaxezi măsurile, iar transmiterea virusului este încă ridicată, atunci acea transmitere se accelerează. Iar dacă se întâmplă asta și nu dispui de sisteme capabile să o detecteze, atunci vor trece zile sau săptămâni înainte să-ți dai seama că ceva este în neregulă. Și atunci, ești într-o situație în care singurul răspuns este o nouă carantină și cred că de asta ne temem cu toții, este un ciclu vicios”, a adăugat Mike Ryan.

CITEȘTE ȘI –>> Mesajul impresionant al lui Cornel Dinu în ziua în care Dinamo împlinește 72 de ani: “La trecutu-ți mare… vreau și viitor!”