Decizia șoc anunțată de cel mai galonat club al Europei: “A trebuit să apelăm la varianta asta”

Real Madrid a anunțat în această seară măsura reducerii salariale aplicată de mai multe cluburi în situația suspendării competițiilor oficiale în timpul pandemiei de coronavirus.  

Doar că veniturile fotbaliștilor fostei campioane a Europei nu vor fi afectate atât de mult. Și asta pentru că procentul prin care ele vor fi reduse variază între 10 % și 20 %. Decizia îi vizează atât pe jucătorii echipei de fotbal cât și celei de baschet.

“Jucatorii si antrenorii primelor echipe de fotbal si baschet de la Real Madrid, condusi de capitanii lor, impreuna cu principalii directori din diferitele directii ale clubului au convenit voluntar sa-si reduca remuneratia pentru acest an intre 10% si 20%, in functie de circumstantele care pot afecta inchiderea acestui sezon sportiv”, se arată în comunicatul spaniolilor.

Decizia vine la mai puțin de 24 de ore după ce unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului se pronunța în privința unei posibile măsuri de acest gen.

“Cluburile aveau planificate sursele de venit și sumele respective. Totul depinde de cât va dura această întrerupere. Cred că dacă situația se prelungește până în iarnă, unele nu vor putea rezista. Tăierea salariilor este ca și cum ai face o donație clubului, nu are mare efect. Eu mă pronunț pentru ca salariile să fie plătite integral, iar fiecare să decidă cum consideră de cuviință. Sunt multe opțiuni pe care fotbaliștii le pot studia pentru a contribui,” afirma Toni Kroos.

CITEȘTE ȘI –>> Un fost portar al Stelei, sfat prețios pentru Andrei Vlad: “Aici trebuie să fie atent”

Spynews.ro