Alexandru Maxim (28 ani), jucător care evoluează în Bundesliga la Mainz, trece prin cele mai slabe momente ale carierei sale.

Marcel Răducanu, fost fotbalist care a evoluat pentru Steaua București, Borussia Dortmund și FC Zurich, a vorbit despre situația lui Maxim: ”Asta ştie numai el, de ce nu reuşeşte în Germania. E de 6 ani aici, a jucat doar în primul an. M-am bucurat atunci, am crezut că a venit un român care încântă lumea, dar nu a continuat. Acum nu mai joacă nici la Mainz, nu ştiu ce se întâmplă cu el. E ciudat. Înseamnă că nu e problema la antrenor. Nu toţi antrenorii sunt tâmpiţi, iar el face totul bine. A schimbat câţiva în anii aceştia.”, a declarat Răducanu pentru ProSport.

Marcel Răducanu a evoluat 6 ani în Germania pentru Borussia Dortmund, dar a declarat că nu a fost contactat de niciun jucător român care a făcut pasul în campionatul german.

„Nu am vorbit niciodată cu Maxim. Nu m-a sunat niciodată, nu ştiu ce e în capul copiilor care vin aici. Să nu sune unul?! Eu ştiu ce înseamnă să fii aici, am jucat mulţi ani. Nu înţeleg de ce nu mă sună. Să le dau un sfat, nu? Nu m-a mai sunat nimeni de la Lupescu, când era la Borussia Monchengladbach., a mai spus Răducanu pentru sursa citată.

Maxim a făcut saltul în fotbalul german în 2013 când a fost transferat de VFB Stuttgart de la Pandurii Târgu Jiu pentru 1,5 milioane de euro. Datorită minutelor puține și a evoluțiilor slabe, el a fost cedat la Mainz în 2017 contra sumei de 3 milioane de euro. 44 de meciuri a jucat Maxim pentru Mainz. Acesta a marcat 5 goluri și a oferit 5 pase decisive.

2 milioane de euro este cota de piață a lui Maxim, potrivit transfermarkt.com

Mainz ocupă poziția a 13-a în clasamentul din Bundesliga după 25 de etape.