Cum a fost propus Mirel Rădoi la Real Madrid. Povestea din spatele transferului ratat

Selecționerul de fotbal a României, Mirel Rădoi (39 de ani), a fost propus la Real Madrid, pe vremea când juca la Steaua.

Mai în glumă, mai în serios, mijlocașul a fost propus la Real Madrid de către Gigi Becali. Dezvăluirea a fost făcut de Florian Nedelcu, fost colaborator al Federației Române de Fotbal.

În 2006, roș-albaștrii au evoluat împotriva “galacticilor”, în grupele Ligii Campionilor, scor 1-4.

Înaintea meciului, latifundiarul din Pipera s-a dat în spectacol și a devenit “frate de sânge” cu președintele de atunci al madrilenilor, Ramon Calderon. Florian Nedelcu a povestit momentul, dar și cum Mirel Rădoi a fost propus la Real Madrid.

La un moment dat, eu i-am spus lui Gigi Becali: ‘tu știi ce înseamnă președintele lui Real Madrid în fotbal? Înseamnă președintele Statelor Unite. Și nu uita că noi avem același sânge, suntem latini’. Și, dintr-o dată, se ridică în picioare, se deschide la haină, scoate cravata și zice: ‘Gata! Până acum a fost protocol, de acum suntem frați de sânge. Băi, fratele meu…‘. Mie îmi era rușine, că-i spunea ‘Canderon’.

Trebuie să ne facem frați de sînge, eu îl am pe Rădoi, ți-l dau ție, îl plătesc eu. Tu îmi dai un fotbalist de la tine, îl plătești tu. Băi, translatore, hai cu mine!‘. Și mă duc după el. Merge la Ramon Calderón, ia un bol cu dulceață. A pus dulceață la încheietura mâinii, a pus cuțitul invers și a tras, mimând că taie. I-a murdărit cămașa lui Calderon cu dulceață și a început să strige: ‘hermano de sangre, hermano de sangre!’. Calderon a rămas blocat, iar în mașină mi-a dezvăluit: ‘Aoleu! În ce am intrat? Mi-e rușine!”, a povestit Nedelcu, pentru playsport.ro.

becali 25

Astfel, Mirel Rădoi a fost propus la Real Madrid de către Gigi Becali.

Citește și Nicolae Grigore, uimit de ce a găsit la Rapid: “Era o atmosferă deplorabilă”. Ce obiectiv și-a propus