Cristina Neagu, ţinta unor acuzaţii incredibile! “Mi-a spus ‘te rog, ratează!'”

sursa foto: Profi Media Images

Cristina Neagu a fost ţinta unor acuzaţii directe după turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Jovanka Radicevic, extrema dreaptă a Muntenegrului, a povestit că cea mai bună jucătoare a României i-a cerut să aranjeze partida directă.

Radicevic a povestit un episod petrecut chiar în ultima parte a meciului care a decis echipele calificate. România avea nevoie de o victorie la cinci goluri diferenţă pentru a pune mâna pe biletele pentru Tokyo. Muntenegru se putea califica şi cu un eşec, cu condiţia să înscrie minim 25 de goluri în meci.

Jovanka Radicevici
Jovanka Radicevici exultă în meciul cu România. sursa foto: Profi Media Images

„Chiar nu ne-am gândit deloc la calcule pentru alții. Când România a ajuns la un avans de 3 goluri, după ce noi am reușit să marcăm 25 de goluri, Cristina Neagu a venit lângă mine și mi-a zis de mai multe ori: «Joka, te rog, trage și ratează! Lasă-ne să mai marcăm două goluri!» I-am spus: «Cris, nu am mingea și, chiar dacă aș avea, nu aș face-o». Sunt sigur că, dacă ar fi fost invers, nici româncele n-ar fi gândit altfel decât mine și colegele mele” – a declarat fosta jucătoare a lui CSM Bucureşti pentru site-ul reprezentacija.me.

România a dus scorul la 28-25 şi mai avea nevoie de două goluri marcate pentru a merge la turneul de la Jocurile Olimpice alături de Muntenegru.

CITEŞTE ŞI: Cristina Neagu, după ratarea calificării la Jocurile Olimpice: ,,Lucrurile sunt uneori nedrepte”

Aroganţă tricoloră

Radicevic a mers mai departe în interviul incendiar. Extrema dreaptă în vârstă de 32 de ani le-a acuzat pe tricolore că, la fel ca jucătoarele din Norvegia, au avut un comportament arogant înaintea turneului.

Au intrat în hotel foarte încrezătoare, în frunte cu Neagu și ne-au spus direct că ele vor trece de turneu și se vor califica. Sincer, m-a deranjat puțin, s-au comportat de parcă nici n-am fi existat, nici n-ar fi trebuit să mai joace cu noi. 

Am prietene și în naționala Norvegiei, am fost colegă cu Katrine Lunde și ele s-au comportat la fel. Căutau chiar o cameră specială pentru a avea unde să sărbătorească. Acest lucru arată că nu ne-au respectat sau nu ne-au luat în serios. Eu cred că trebuie să respecți toate echipe cu care joci”, a mai spus Radicevic.

După ratarea calificării la Jocurile Olimpice, naţionala de handbal a României are ca următor obiectiv calificarea la Campionatul European din 2022. Turneul final va avea loc în luna ianuarie şi va fi găzduit de Ungaria şi Slovacia.

CITEŞTE ŞI: România și-a aflat adversarele din grupa de calificare la CE 2022 de handbal feminin! Cu cine se va duela