Cristina Neagu a dezvăluit motivul pentru care se retrage temporar de la națională! Mesaj clar pentru colegele de la lot

Cea mai bună handbalistă a României din ultimii ani, Cristina Neagu, a decis să se retragă temporar de la lotul național!

România a învins aseară Macedonia de Nord cu scorul de 35-20 și și-a asigurat calificarea la Campionatul European din 2021. La finalul partidei de la Skopje, selecționerul Adi Vasile a surprins pe toată lumea la conferința de presă, după ce a anunțat că fosta cea mai bună jucătoare a lumii se va retrage deocamdată din echipa națională a țării.

Această veste surprinzătoare a fost explicată mai apoi chiar de Cristina Neagu, la sosirea în București. Sportiva în vârstă de 32 de ani a dezvăluit că simte că s-a acumulat foarte multă oboseală atât fizică, cât și psihică, și simte nevoia să ia o pauză. Neagu le-a transmis și un mesaj colegelor sale, spunându-le că de acum înainte trebuie să învețe să se descurce și fără ea.

neagu

“Vine o pauză pentru mine. Cel mai probabil, nu o să joc la națională în 2021. Sper să am mai multă energie la anul, să fiu mai motivată. Am acumulat oboseală fizică, psihică, am avut parte de câteva accidentări în ultimul an și cred că e un moment bun să mă odihnesc, apoi să revin cu dorințe noi. De la anul voi continua să joc la națională, vreau să merg la Jocurile Olimpice.

Sunt calificări pentru Euro de la anul, e Campionatul Mondial! Nicio echipă nu trebuie să depindă de o jucătoare! Fetele vor învăța să joace și fară mine. Nu vorbim de o retragere definitivă, e ceva temporar. Am nevoie doar de o pauză, am nevoie să-mi încarc bateriile.

Dacă o să fiu sănatoasă și voi conntinua să joc pentru echipa de club, cu siguranță mă voi întoarce și la națională. Dacă ne calificam la Tokyo, era posibil să vorbim despre o retragere definitivă de la națională. Îmi doresc o altfel de ieșire din handbal. La Paris, în 2024, deja o să am 36 de ani. Dar, mai e mult până acolo, îmi doresc să fiu sănătoasă”, a declarat Cristina Neagu, la revenirea tricolorelor din Macedonia de Nord.

Citește și BREAKING NEWS | Cristina Neagu s-a retras temporar din naționala de handbal: “E important să înțelegem cum e să jucăm fără ea”