Coronavirus | ATP și WTA au prelungit suspendarea turneelor! Când se va putea juca

Forurile de conducere ale tenisului mondial, ATP și WTA, au anunțat suspendarea tuturor turneelor programate până la 13 iulie 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus. Asta înseamnă că întregul sezon de iarbă a fost anulat, inclusiv Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului.

În afară de Wimbledon, suspendarea vizează următoarele turnee:

ATP: ‘s-Hertogenbosch, Stuttgart, Queen’s Londra, Halle, Mallorca, Eastbourne.

WTA: ‘s-Hertogenbosch, Nottingham, Birmingham, Berlin, Eastbourne, Bad Homburg.

wimbledon arena

ATP și WTA conștientizează importanța și responsabilitatea de a prioritiza sănătatea și siguranța comunității tenisului și a publicului general, în timp ce analizăm posibilitățile de a relua circuitul de tenis“, se arată într-un comunicat comun.

Anterior, ATP și WTA anunțaseră că toate competițiile programate până la 7 iunie inclusiv nu se vor desfășura conform calendarului, din cauza pandemiei de coronavirus.

Au fost afectate de decizia din 18 martie următoarele turnee:

ATP: Indian Wells, Miami, Marrakech, Houston, Monte Carlo, Budapesta, Barcelona, Munchen, Estoril, Madrid, Roma, Lyon, Geneva, Roland Garros.

WTA: Indian Wells, Miami, Bogota, Charleston, Lugano, Stuttgart, Rabat, Praga, Madrid, Roma, Strasbourg, Nurnberg, Roland Garros.

Toate clasamentele ATP și WTA au fost înghețate pe durata suspendării competițiilor. Simona Halep se află pe poziția a doua în lume.

CITEȘTE ȘI -> Turneul de la Wimbledon a fost anulat! Reacția Simonei Halep