RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Controverse după ce Simona Halep s-a vaccinat cu Pfizer! ”Nu am făcut o excepție pentru ea”

Faptul că Simona Halep s-a vaccinat anti-COVID-19 cu Pfizer și a făcut rapelul cu două zile mai drevreme, a stârnit controverse în țară.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a explicat de ce în cazul sportivei din Constanța s-a administrat vaccinul de tip Pfizer și nu cel produs de AstraZeneca, folosit de o mare parte din populație. Așa cum s-a întâmplat și în cazul unui profesor din Constanța, care s-a vaccinat în aceeași zi cu Halep și era nedumerit de ce există această diferență.

simona halep praga masca

”Nu a fost o impunere a tipului de vaccin. La acel moment, când noi am organizat acea etapă specială de vaccinare pentru personalul din Învățământ, nu am avut suficiente doze disponibile, de pildă, dintr-un singur vaccin.

Am avut vaccin excedent de la Pfizer și de la AstraZeneca, și atunci ținem minte faptul că vaccinul AstraZeneca avea acea limitare superioară de vârstă la 55 de ani, și pentru a acoperi toate persoanele eligibile, am propus ca cei cu vârsta peste 55 de ani să poată să opteze pentru AstraZeneca, dar asta nu înseamnă o impunere și o obligativitate, iar peste 55 de ani trebuia să acoperim această nevoie cu vaccin de la Pfizer, care avea recomandare pentru acea grupă de vârstă.

profimedia 0591318086 scaled
Sursa foto: Profimedia Images

În ceea ce privește opțiunea de a o vaccina pe Simona Halep cu Pfizer, având în vedere competițiile la care urma să plece, trebuia aleasă, din ceea ce știu, o schemă de vaccinare care se completa după o perioadă foarte scurtă, și atunci trebuia să se petreacă practic un vaccin care avea cea mai scurtă perioadă între cele două doze.

Nu am făcut o excepție pentru Simona Halep, este o situație care a fost impusă pentru campioana României. Toate vaccinurile au acea recomandare pentru grupele de vârstă.

Simona Halep Australian Open castigator scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Da, și care cred că trebuia să facilităm plecarea la Olimpiadă, plecarea la turneele pe care urma să le aibă”, a lămurit Valeriu Gheorghiţă, conform Digi 24, situația confuză legată de vaccinarea anti-COVID-19 a sportivei de 29 ani.

Simona Halep a plecat în urmă cu o zi spre Miami pentru a participa la primul turneu după cel de la Australian Open.

CITEȘTE ȘI –>> Declarațiile Simonei Halep înainte de zborul către Miami! Cum se simte după rapelul făcut zilele trecute

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare