Ciprian Sora îl taxează pe Daniel Ghiță după victoria lui Benny Adegbuyi: “Cei care l-au blamat să își ceară scuze!”

Românul Benny Adegbuyi a făcut un meci istoric în gala de la Roterdham, acolo unde l-a învins prin KO tehnic pe cunoscutul Badr Hari!

Unul dintre cei mai reprezentativi luptători de kickboxing din România, Sebastian Ghiță, l-a în mai multe rânduri pe Benny Adegbuyi, atât înaintea meciului cu Badr Hari, cât și după victoria obținută de sportivul din Aiud. Ghiță a fost unul dintre contestatarii luptătorului în vârstă de 35 de ani și a declarat că nu îl va respecta niciodată pe acesta.

ghita

Un alt fost mare kickboxer român, Ciprian Sora, a sărit în apărarea lui Benny Adegbuiy după victoria uriașă din Olanda și a ținut să îl felicite pe acesta, spunând că cei care l-au blamat pe acesta atât înainte de meci, cât și după, ar trebui să își ceară scuze și să le fie rușine.

“Benny Adegbuyi a scris istorie cu victoria împotriva lui Badr Hari și pot spune că este cel mai valoros kickboxer român în activitate. Un meci dificil, pentru care știu că s-a pregătit așa cum trebuie, cu mai multe stagii de pregătire în Olanda.

Prima repriză i-a aparținut, după opinia mea, doar că doi dintre arbitri l-au preferat pe Badr Hari, meciul fiind în Olanda. Loviturile de picior aveau rolul de a-l destabiliza pe marocan, lovituri asupra brațului drept, unde mai avusese o accidentare. Totul este făcut cu un plan tactic bine pus la punct. Repriza a doua fiind una dificilă pentru al nostru spre sfârșit. Este numărat după un schimb de lovituri pe schimbarea gărzii, se ridică și rezistă ultimele 30 de secunde atacului care se voia nimicitor. Ce sa vezi, cu luciditate, deși era afectat, reușește să blocheze și să eschiveze loviturile năpraznice ale marocanului și sună gongul salvator!

Citește și Benny îi face K.O. pe rasiști: ”Nu au educație! Primesc mesaje, precum cioară, negrule sau țiganule”

Repriza a treia aveam niște emoții pe care greu le pot descrie, începe repriza cu Benny hotărât, lovește la corp, schimbă garda și îi aplică un croșeu de dreapta în piramida nazală și acesta cedează, simte puterea românului, acesta îl punctează cu o directă de stânga și se clatină mitul celui care vorbește de violență, apoi pe o directă vine contra cu piciorul stâng asupra coastelor care-l devastează pe mit!

Felicitări, un meci cât o istorie! Cei care l-au blamat, sa își ceară scuze și să le fie rușine, el este ambasadorul nostru!”, a scris Sora pe Facebook.

Citește și Mesajul dur al unui kickboxer român, împotriva lui Benny, după victoria cu Badr Hari: “Nu te voi respecta niciodată”