Marcatorul Cicâldău, comparat cu un fost mare fotbalist din Generația de Aur a Stelei

Credit: Alex Nicodim/SIPA //SERRESRAPHAEL__ALX5633/1909091054/Credit:ALEX NICODIM/SIPA/1909091100,Image: 469869980, License: Rights-managed

Alex Cicâldău, mijlocaşul Craiovei, putea fi eroul naţionalei de fotbal a României, dacă meciul cu Armenia se termina cu scorul de 2-1 pentru ,,tricolori”.

După 86 de minute România se afla în avantaj cu Armenia graţie celor două goluri marcate de Alex Cicâldău în minutele 62 şi 72, dar în cele din urmă, România a pierdut cu 2-3.

Cicaldau Craiova 1

Evoluțiile lui Cicâldău din acest sezon de la Craiova, dar și din meciurile echipei naționale, i-au atras atenția lui Ronald Nagy (49 ani), care i-a remarcat instinctul de marcator și versatilitatea din teren. Fostul antrenor de la UTA Arad a rămas impresionat de aceste calități ale jucătorului de la Craiova, despre care spune că aduce aminte de Iosif Rotariu (61 ani), fostul mare mijlocaș de la Steaua, Poli Timișoara sau Galatasaray.

“Îți face plăcere să te uiți la cum evoluează Cicâldău, are o contribuție mare atât în plan defensiv, cât și pe faza atac. E ca o albinuță, care trudește între cele două careuri și îmi aduce aminte de fostul meu coleg de la Steaua, Iosif Rotariu, de la care am avut foarte multe lucruri bune de învățat.

Iosif Rotariu 2

Cicâldău e genul de fotbalist complet, care poate scoate ceva excelent în momente grele ale jocului pentru formația sa. În primul rând, e foarte important că el este constant, nu are evoluții oscilante. În al doilea rând, e genul de jucător pe care un antrenor se poate baza pe mai multe posturi. Și, nu în ultimul rând, e un marcator.

Îi prevăd lui Cicâldău o carieră frumoasă pentru că e serios, are un bagaj tehnic și poate să progreseze foarte mult”, a declarat Roland Nagy, conform digisport.ro.

cicaldau

Roland Nagy a fost coleg cu Iosif Rotariu la Steaua, iar în prezent este director tehnic la Gloria Lunca Teuz Cermei, în Liga 3, după ce a reușit și câteva promovări ca antrenor la UTA Arad.

CITEȘTE ȘI –>> Cicâldău mai are de aşteptat până să plece de la Craiova: ,,Un jucător nu se transferă după o dublă cu Armenia”