Cel mai rușinos moment din cariera unui arbitru FIFA: “Să vedeți ce mi se striga din tribună”

Marius Avram a agățat fluierul în cui după meciul dintre Dinamo și CFR Cluj, jucat joia trecută. 

În total, fostul central se poate lăuda cu 246 de meciuri conduse la nivelul primei ligi. De unul dintre ele nu vrea să își mai aducă aminte. E vorba despre un CFR – Poli Timișoara disputat în 2011, în care a acordat câte o lovitură de la 11m pentru fiecare echipă.

“Am greșit la ambele lovituri de la 11 metri, așa e! Și nu scuză cu nimic faptul că am defavorizat pe rând cele două formații. Am suferit mult după acel joc. Tata era președinte la CCA și m-a trimis apoi direct la Liga a 3-a. Striga lumea după mine: “Bă, te-a retrogradat până și tac-tu! Te-ai făcut de râs!”. A fost o lecție de viață pentru mine.  

Am comis-o pentru că mi s-a părut că nimic nu se poate întâmpla dacă mă aflu pe val. La arbitri e ca la antrenori: contează prestația de la ultimul meci sau ultima decizie. Degeaba ai condus perfect 90 de minute dacă în ultimele secunde nu vezi un penalty sau dictezi o eliminare nejustificată!”, și-a adus aminte Marius Avram pentru Gazetă. 

avram marius

Acesta se poate lăuda cu 59 de delegări la partide internaționale și cu 4 derbyuri FCSB – Dinamo arbitrate de-a lungul timpului. Unul dintre ele a fost mai special.

“Evident, sunt întâlniri care mi-au rămas pe suflet. Finala din 2011 chiar a fost un moment cu sare și piper! S-a jucat la Brașov, spectatori mulți, focuri de artificii, meci întrerupt din cauza fumului, partidă la nivelul unui derby.

De altfel, cam orice meci se disputa în acea perioadă între Steaua, Dinamo, Rapid, Urziceni, CFR, Timișoara, Craiova, Vaslui sau Oțelul însemna un derby”, a încheiat Marius. 

CITEȘTE ȘI –>> Ținta lui Marius Avram după retragerea din arbitraj: “Un străin mai vine, dar mai și pleacă”