Calificarea se joacă la masa verde! CFR Cluj a făcut memoriu

CFR Cluj a contestat oficial victoria obţinută de FC Botoşani în şaisprezecimile de finală ale Cupei României. 

Gazdele, care s-au impus după executarea loviturilor de departajare, au folosit numai cinci jucători formaţi la nivel naţional, cu unul mai puţin faţă de prevederile regulamentare!

Ianoș Brînză (21 de ani), Andrei Chindriș (20 de ani), Adrian Moescu (18 ani), Alexandru George Cîmpanu (18 ani) și Andrei Patache (31 de ani) au fost jucătorii formaţi în România trecuţi pe foaia de joc în dreptul celor de la FC Botoşani.

Oficialii FRF au confirmat că CFR Cluj a depus un memoriu oficial, iar cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină săptămâna viitoare!

CFR susține că FC Botoșani a încălcat articolul 45 din ROAF și a avut doar cinci jucători formați la nivel național.

“Echipele din Liga 1 au obligația să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 6 jucători formați la nivel național și să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor un jucător U21, format la nivel național, eligibil pentru echipa națională”, se arată în articolul 45.

Mai mult, în partidele disputate în Cupa României, se respectă regulile din prima ligă. “În privinţa numărului maxim de jucători extracomunitari folosiţi în jocurile din Cupa României, se aplică următoarele reguli: a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă”, mai arată ROAF.

CITEŞTE ŞI: Botoșani poate pierde meciul cu CFR la masa verde! ”Regula asta se pare că o încălcăm”