Botoșani poate pierde meciul cu CFR la masa verde! ”Regula asta se pare că o încălcăm”

valeriu-iftime

Botoșani e eliminat-o pe CFR Cluj din Cupa României, însă moldovenii pot pierde meciul la masa verde.

Oficialii campioanei României vor depune o contestaţie împotriva formației lui Valeriu Iftime. Ardelenii o acuză pe Botoșani că a încălcat regulamentul FRF privind jucătorii din lot crescuţi de echipă.

Formația moldavă trebuia să aibă 6 jucători crescuţi la nivel intern, iar echipa lui Marius Croitoru a avut doar 5: Moescu, Chindriș, Brînză, Cîmpanu și Patache.

”Nu știu, acum am auzit. Într-adevăr, regula asta se pare că o încălcăm. Noi am avut doar cinci. E o greșeală, nu a știut nimeni, a fost o greșeală de strategie, a fost o neatenție.

Chiar nu știu, nu am mai întrebat pe nimeni, contestația ar fi trebuit făcută la pauză, din câte am înțeles. Chiar nu știu. Ce mai putem face? Am câștigat un meci frumos, a fost spectacol, am bătut campioana, am încercat să ne odihnim niște jucători, până la urmă nu e război fotbalul. Nu pot să spun acum nimic” a declarat Valeriu Iftime, patronul lui Botoșani, pentru DigiSport.

valeriu iftime

”O să verificăm dacă este așa, este normal să facem contestație. Avem voie în 24 de ore după meci. Oamenii din conducere vor verifica și, dacă este așa, nu avem ce face. Dacă nu s-a respectat regulamentul, este normal să facem contestație. Și noi ne chinuim cu Under 21 , să jucăm cu doi în teren, să avem 6 jucători formați. Vom vedea, în situația asta, dacă așa este” a explicat Bogdan Mara, directorul sportiv al CFR-ului, pentru sursa citată.

bogdan mara

Regula încălcată de Botoșani:
”Articolul 19 bis, Listele de jucători:
1. Pentru competiţiile organizate de LPF, cluburile participante vor prezenta lista cuprinzând lotul celor 25 de jucători (denumită în continuare ”Lista A”) ce va fi compusă din următoarele
categorii de fotbalişti profesionişti:
a. un număr minim de 6 jucători formaţi la nivel naţional
b. un număr minim de 2 jucători formaţi la nivelul clubului;
c. un număr maxim de 4 jucători non-UE, cu respectarea următoarelor condiţii:
– doi jucători non-UE, cu respectarea condiţiei că fiecare jucător non-UE dintre cei doi poate fi inclus în Lista A numai dacă, în ultimele 12 luni anterioare legitimării la clubul din România, a fost convocat la echipa naţională a ţării sale de cel puţin 3 ori.
– un jucător non-UE poate fi înscris în Lista A dacă deţine naţionalitatea unei ţări participante la ultima ediţie a Cupei Mondiale de seniori.
– un jucător non-UE poate fi înscris în lista A fără nicio restricţie.”

Vezi și VIDEO | CFR, OUT din Cupa României! Campioana a ratat dramatic calificarea