BREAKING NEWS! Și-a anunțat retragerea din echipa națională de FED CUP! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Aflată pe locul 85 în ierarhia mondială, Sorana Cîrstea, 28 de ani, a postat în urmă cu puțin timp, pe pagina personală de Facebook, un mesaj prin care își anunță fanii și opinia publică că după 12 ani de jucat pentru România, a sosit timpul retragerii din echipa națională de FED Cup!

”După 12 ani de jucat pentru România, a venit momentul să îmi anunț oficial retragerea din echipa națională de Fed Cup.

La 16 ani și 14 zile am jucat primul meci, fiind și astăzi cea mai tânăra debutantă din istoria țării noastre!

Am reprezentat cu mândrie și onoare tricolorul de fiecare dată când am avut ocazia!

Simt că mi-am făcut datoria și acum este momentul să predau ștafeta noii generații!

Aș vrea să mulțumesc cu această ocazie colegelor de echipa, federației, căpitanilor, antrenorilor și celor care au pus umărul la succesul nostru! Dar mai ales românilor care m-au susținut atât de frumos de-a lungul anilor!”

Cu drag,
Sorana Cîrstea”

Citește și Stefan Bărboianu l-a DESFIINȚAT pe arbitrul Iulian Dima: ”Și-a bătut joc de întreaga echipă, de mine!”

Dupa 12 ani de jucat pentru Romania,a venit momentul sa imi anunt oficial retragerea din echipa nationala de Fed…

Publicată de Sorana Cirstea pe Duminică, 9 Decembrie 2018

În ultimul deceniu, Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost cele mai bune jucătoare de tenis pe care le-a avut România. În 2013, Sorana a fost prima din componentele actualei generații care a avut o ascensiune fulminantă în clasamentul WTA, ajungând până pe locul 21 în lume. Tot în aceeași perioadă, Simona Halep după o serie de rezultate remarcabile la junioare, avea să pornească drumul către succesul extraordinar cu care se poate lăuda astăzi.

Palmaresul Soranei Cîrstea cuprinde un titlu WTA câştigat la simplu, la Taşkent (2008), două finale WTA de simplu, la Budapesta (2007) şi Toronto (2013), precum şi 4 titluri WTA la dublu: Fes (2008, alături de Anastasia Pavliucenkova), Luxemburg (2008, alături de Marina Erakovic), Oeiras (2010, alături de Anabel Medina Garrigues), Dallas (2011, alături de Alberta Brianti). De asemenea, a fost sfertfinalistă la Roland Garros în 2009.