Avocatul lui Colțescu a dezvăluit cum a decurs ancheta de la UEFA: “I-au fost puse întrebări de tot felul”

Sursa Foto: Cristi Preda

Josep Vandellos, avocatul lui Sebastian Colţescu a dezvăluit cum a decurs ancheta celor de la UEFA în cazul scandalului de rasism din Liga Campionilor.

Sebastian Colţescu a scăpat de acuzaţiile de rasism, după ce UEFA a publicat un raport în aces caz care a înconjurat lumea la finalul lui 2020.

Forul European a considerat că expresia ,,ăla negru’’, folosită de arbitru, la meciul dintre PSG şi Basaksehir, nu este una cu tentă rasistă.

Josep Vandellos, avocatul arbitrului român a declarat că cei de la UEFA i-au pus tot felul de întrebări legate de ce s-a întâmplat în minutul 15 al partidei din Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul Basaksehir.

“În acest caz a solicitat un raport de expertiză lingvistică să afle dacă expresia folosită pentru a-l identifica pe Webo avea conotaţii rasiste sau nu. S-au obţinut aceste probe, s-a făcut un raport şi acel raport a concluzionat că nu există insultă rasistă. Raportul îl am eu şi am avut ocazia să îl citesc, este extrem de clar şi foarte bine făcut, în sensul în care nu lasă niciun fel de dubiu asupra nu numai bunăvoinţa de către Colţescu şi din punct de vedere obiectiv că expresia respectivă nu constituie o insultă.

coltescu 4

Să nu credeţi că a fost ceva complicat, pentru că Sebi singura chestie pe care a făcut-o a fost să spună adevărul, cum a trăit el şi care a fost intenţia. Adevărul e că i-au fost puse întrebări de tot felul, dacă crezi că ai fi putut folosi o altă expresie, de ce ai folosit expresia respectivă. El şi-ar fi dorit să evite situaţia respectivă, dar discuţia a avut loc prin handsfree, deci este o discuţie privată care în condiţii normale nimeni nu ar fi auzit.

Citește și Ce spune avocatul lui Colţescu, după decizia UEFA în scandalul de la Paris: ,,Am suferit, dar acum trebuie să ne bucurăm’’

Probabil că dacă domnul Webo avea o pălărie roşie, Sebastian ar fi indicat uite, acela cu pălărie roşie. Din moment ce era singura persoană de rasă neagră aşezată de bancă într-un meci de Champions League, unde există o presiune extrem de mare şi nu se poate pierde nici un minut, cea mai rapidă metodă de a identifica a fost aceasta. Se putea folosi altă expresie, bineînţeles. El a ales-o pe aceasta. Se vorbeşte despre tot felul de consecinţe, una dintre ele este daca UEFA ar trebui să implementeze un cond de conduită pentru arbitri.

coltescu3

Când cineva nu face decât să identifice pe cineva, folosindu-se de ceva care este evident.  adică cineva când este negru sau când cineva este alb sau când cineva când are o pălărie roşie sau este asiatic şi aceste expresii nu au conotaţii rasiste nu cred că trebuie să dăm mai multă importanţă. a declarat Josep Vandellos pentru Telekom Sport.

Citește și Reacţia lui Colţescu, după decizia UEFA în scandalul de la Paris: ,,Dreptatea aduce bucurie”