Ce spune avocatul lui Colţescu, după decizia UEFA în scandalul de la Paris: ,,Am suferit, dar acum trebuie să ne bucurăm’’

Sebastian Colţescu a scăpat de acuzaţiile de rasism, după ce UEFA a publicat un raport în aces caz care a înconjurat lumea la finalul lui 2020.

Forul European a considerat că expresia ,,ăla negru’’, folosită de arbitru, la meciul dintre PSG şi Basaksehir, nu este una cu tentă rasistă.

coltescu webo scaled

Josep Vandellos, avocatul lui Sebastian Colţescu, a vorbit după ce a venit decizia din partea, dar şi despre ce urmează pentru arbitrul din România.

,,Este un început bun fiindcă am scăpat de acuzaţiile cele mai periculoase şi anume cele de rasism. În momentul de faţă, în proces, nu este vorba de o posibilă infracţiune. Procesul continuă, dar au ajuns la concluzia că nu putem vorbi de abaterea articolului 14 care are legătură cu rasismul. UEFA va analiza dacă comportamentul lui Sebastian, în meci, a fost corect sau nu.

coltescu 6

Raportul ajunge la concluzia că nu există o abatere de rasism. Acest raport pune Comisia de Disciplină să analizeze dacă ar putea fi vorba de o altă abatere, cum ar fi conduita. UEFA ne-a dat un terment să depunem o poziţie în acest sens.
Am suferit, dar acum trebuie să ne bucurăm. S-a făcut dreptate şi s-a recunoscut ceea ce era evident pentru toţi. Eu cred că în maximum o lună o să avem o decizie.“, a declarat avocatul pentru AS.ro

După ce Colţescu a folosit expresia ,,ăla negru’’ la meciul din Champions League, dintre PSG şi Basaksehir, jucătorii celor două echipe au refuzat să mai intre pe teren.

Cel pe care a vrut să-l identifice centralul român a fost Pierre Webo, antrenorul secund de la Basaksehir.

coltescu 3

Citeşte şi Reacţia lui Colţescu, după decizia UEFA în scandalul de la Paris: ,,Dreptatea aduce bucurie”