România a încheiat pe locul doi în grupa din Liga Națiunilor, după Serbia. Deși sunt neînvinși în 2018, ”tricolorii” au căzut în urna a patra valorică înaintea tragerii la sorți pentru grupele din preliminariile EURO 2020.

Chiar și în aceste condiții, selecționerul Cosmin Contra are și motive de bucurie. Obligat din cauza accidentărilor să joace, în Liga Națiunilor, pe linia de fund, cu veterani precum Cristi Săpunaru (34 de ani), Cosmin Moţi (33 de ani) şi Gabi Tamaş (35 de ani), ”Guriță” are totuși de unde alege pe viitor.

Fostul mare arbitru internațional, Adrian Porumboiu, 68 de ani, s-a arătat impresionat de calitățile celor doi fundași centrali ai naționalei de tineret a României, Adrian Rus și Alexandru Pașcanu. Porumboiu pariază pe cei doi jucători și crede că în cel mai scurt timp, aceștia vor deveni titulari incontestabili în prima reprezentativă a României.

Citește și A pus punctul pe ”I”! Reacția lui Edi Iordănescu despre discuțiile cu FCSB

Mai mult, fostul patron al defunctei formații FC Vaslui îl compară pe Rus cu regretatul Daniel Prodan:

Preferinţele mele se îndreaptă către Rus şi Paşcanu, cei doi fundaşi centrali. O să vedeţi că nu greşesc deloc! Aceşti doi jucători vor fi ani de zile titulari în echipa naţională. Notaţi şi peste un an o să vă amintiţi. Sunt jucători care să văd. Calul de rasă vine din grajd, nu trebuie să-l aştepţi să iasă pe pistă.

Rus e mult peste Sepsi, celălalt e prea bun pentru echipa de tineret a lui Leicester. Nu exagerez, dar fundaş central ca Rus, aşa ţeapăn, nu am mai văzut de la Didi Prodan. Cu atâtea robusteţe. E cam greu să treci pe partea lui, oricât ai fi tu de atacant e bine să-ţi cauţi de lucru pe altă parte. Are tot ce-i trebuie. O să vedeţi că ce vă spun eu se va adeveri în timp, a declarat Adrian Porumboiu, pentru ProSport.