Sorin Cârțu, 62 de ani, fostul mare jucător și component al Craiovei  Maxima, l-a desființat pe Gigi Becali pentru implicarea sa în modificarea sistemului de joc al roș-albaștrilor. Vicecampioana României a început prost noul sezon al Ligii 1, cu o înfrângere pe terenul Astrei Giurgiu, scor 0-1.

„Asta e marea problemă la echipa asta, că ideile vin de la unul care nu înţelege nimic şi care greşeşte tot timpul. El are plăcerea de a băga bani în fotbal, de a fi implicat în fenomen, dar n-are nicio treabă! Nu are nicio treabă! El doar tâmpeşte echipa asta. Din cauza lui s-a ajuns aici, cu sistemul ăsta.

Mi-a fost milă de ce-am văzut. Mă uitam la televizor şi nu-mi venea să cred. Am zis la un moment dat: ‘Lasă, domne, că e primul meci!’. Ce vorbeşti… E cel mai prost joc al unei echipe în prima etapă după foarte mulţi ani. Catastrofă! Ei habar n-au pe ce lume sunt cu 4-3-3.”, a declarat Cârțu conform gsp.ro.

Citește și OPINIE | Falemi scrie despre înfrângerea FCSB-ului la Giurgiu! Când echipa n-are lider…

Fost antrenor al FCSB-ului, în 2011, Cârțu l-a făcut praf și pe atacantul Florinel Coman, ”bijuteria” lui Gigi Becali. Supranumit  ”Mbappe de România”, Coman e văzut de Cârțu, ca unul dintre cei mai slabi jucători din lotul roș-albaștrilor:

”Ei n-au atacant de 4-3-3 niciodată! Poate nu mai ştiu eu fotbal şi sunt depăşit de situaţie. Dacă echipa asta poate juca 4-3-3 înseamnă că nu mai pricep nimic din fotbalul ăsta. Terminaţi-vă cu Florin Tănase atacant şi cu improvizaţii din astea! Ce căuta Tănase central, ce caută Coman prin stânga?!! Doamne…

Mbappe! Ce glumă… Ăştia nu o să-şi scoată nici măcar banii pe care i-au băgat în el. Dacă ăsta ajunge vreodată fotbalist e mare minune. Să fim serioşi, n-are nicio treabă.Ei credeau că, gata!, sistemul ăsta îl facem peste noapte şi de mâine jucăm 4-3-3. Concluzia e una singură: n-au niciodată jucători să joace în 4-3-3! În plus, Florin Tănase n-are nicio treabă cu atacantul. Pierde baloane, e vraişte acolo, nici n-are ce combinaţii să facă, dacă pierde atâtea mingi”, a tunat Sorin Cârțu.