Florin Manea, impresar și directorul sportiv al Rapidului, este convins că atacantul argentinian Matias Ezequiel Roskopf (21 de ani) va face diferența pentru giuleșteni în Liga a 2-a.

Roskopf este un atacant de 1.83 m, de picior stâng, care a început fotbalul la Colon Santa Fe, la 9 ani. Cinci ani mai târziu, a ajuns la Boca Juniors, unde a evoluat pentru tineret până în 2018, când a fost împrumutat la Torque, în prima ligă uruguayană.

Atacantul a jucat pentru naționalele U17 și U18 ale Argentinei. În sezonul trecut, a înscris trei goluri în 25 de meciuri pentru Torque.

Pentru Roskopf avem un parteneriat cu Boca Juniors, din care noi deținem 60% din drepturile economice, iar ei 40%. Practic, noi îl deținem 100%, dar 40% din drepturile economice vor merge către Boca Juniors. Este un jucător ce a evoluat la toate naționalele Argentinei, U15, U17, chiar și la U19, unde a fost convocat, chiar dacă nu a jucat. Colon a plătit pentru el 500.000 de euro, la 14 ani, după care a ajuns la Boca Juniors, tot pentru 500.000.

Am o mare, mare încredere în el, este un jucător de mare valoare, o să vedeți! De obicei, lumea îmi spune să nu mă hazardez, dar eu mă hazardez, cum m-am hazardat și cu Diego Fabbrini, iar oamenii importanți din fotbal au ajuns să îmi dea dreptate, la televizor. Același lucru se va întâmpla și cu Matias Roskopf. Este o reușită pentru un club de Liga 2 să aibă un parteneriat cu Boca Juniors, în condițiile în care Boca este considerată Real Madrid a Americii de Sud și a vândut cei mai mari jucători ai Argentinei. Să fii în naționala Argentinei înseamnă să ai competiție pentru naționala mare cu Messi, Higuain, Icardi, Aguero… Acest băiat vine de la un alt nivel, vine de la o școală a Bocăi Juniors, unde a stat cinci ani. Chiar îmi spuneau niște prieteni de la Hermannstadt, care l-au văzut, că are niște calități excepționale. Eu sper că va fi un idol al tribunelor și ne va ajuta mult„, a spus Florin Manea pentru site-ul fcrapid.ro.

Potrivit site-ului Transfermarkt, Matias Roskopf este cel mai bine cotat fotbalist din lotul Rapidului (350.000 de euro).

Sunt foarte fericit să ajung la un club atât de mare, cu suporteri atât de fanatici și frumoși. I-am văzut la meciul din ultima etapă și am rămas impresionat. Seamănă cu cei ai Bocăi. Abia aștept să evoluez în fața lor și împreună să ne bucurăm, în vara anului viitor, de promovarea în prima ligă, deoarece acolo este locul Rapidului„, a declarat Roskopf.