FOTO | Arena Națională, ultimele pregătiri înainte de EURO 2020! Ce modificări suferă “casa” FCSB-ului

Sursa foto- Compania Municipală Energetica Servicii București

Cel mai mare stadion al țării, Arena Națională, va găzdui trei partide din faza grupelor de la EURO 2020, dar și un meci din optimile de finală ale turneului final!

După ce ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a anunțat că în cadrul turneului final EURO 2020 suporterii români vor putea reveni pe stadion, acum, Arena Națională se află în pregătiri pentru o cât mai bună prezență la ora jocurilor. Până atunci însă, fostul Lia Manoliu a fost închis pentru renovări, iar FCSB a fost nevoită să își găsească altă arenă pe care să joace meciurile din postura de echipă gazdă.

Pe lângă schimbarea actualului gazon cu unul hibrid, Arena Națională va mai suferi mici îmbunătățiri, cel mai probabil, la cererea oficialilor de la UEFA. Astfel, se vor înlocui aproximativ 10.000 de scaune din totalul de 55.000, se va reface zona unde vor sta operatorii care vor transmite meciurile și se vor face toate demersurile pentru a se asigura funcționarea în totalitate a instalațiilor celui mai mare stadion al României.

“În data de 7 aprilie s-a finalizat procedura de îndepărtare a gazonului existent. Recoltarea noului gazon (hybrid) se va realiza astăzi, 12 aprilie, în Italia. Noul gazon va fi descărcat la stadionul Arena Naţională, în data de 16 aprilie, urmând a fi demarată procedura de montare, ce va fi finalizată în jurul datei de 26 aprilie.

La o săptămână după finalizarea procesului de montare a noului gazon hybrid, în jurul datei de 2 mai, se vor putea disputa din nou partide de fotbal pe stadionul Arena Naţională. Stadionul se va preda UEFA în data de 14 mai”, a anunțat Primăria București, într-un răspuns oferit pentru Digi Sport.

UEFA a oferit ca termen data de 7 aprilie pentru ca fiecare oraş să prezinte scenariul pentru partidele de la EURO 2020. Competiţia este programată să se dispute în perioada 11 iunie – 11 iulie, în 12 oraşe din 12 ţări europene.

Arena Națională va fi gazda a trei partide din faza grupelor, dar și a unui meci din optimile de finală ale EURO 2020.

  • Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00)
  • Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00)
  • Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00)
  • o partidă din optimile de finală (28 iunie, ora 22:00)

Citește și FCSB, șanse mari să se întoarcă pe Arena Națională în play-off! Cum este posibil acest lucru