Arbitrajul, cea mai mare problemă din Liga 1: ,,Dacă nu-şi taie venele un conducător nu o să avem VAR”

Sursa foto- Photo: Matthias Schrader/AP POOL/dpa, Profimedia Images

Implementarea sistemul VAR în Liga 1 a fost amânată din nou pentru sezonul viitor, deşi greşelile de arbitraj provoacă scandaluri la fiecare etapă.

Deşi s-au făcut nemeroase adunări pentru implementarea tehnologiei VAR în Liga 1, lucrurile s-au blocat mereu între LPF şi FRF.

arbitrii VAR

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoşani, spune că discuţia despre sistemul de arbitraj video este una interminabilă. Acesta este de părere că arbitrii nu fac greşelile intenţionat, ci arată doar care eset nivelul lor în momentul de faţă.

,,Cu VAR e o discuție fără căpătâi, a fost o întâlnire între Ligă și federație, s-a stabilit că de anul viitor vom avea VAR , am căzut de acord cât dăm fiecare club, apoi Liga a găsit o soluție de finanțare.

iftime 1

În buzunarul bogatului faci repede rost de mărunțiș. Este un buget generos pe care-l controlează LPF, mai mult de 2 milioane de euro pe an. 

Dar dacă nu-și taie venele un conducător nu se va întâmpla nimic. Trebuie presiune, mai ales pe LPF, că FRF e undeva la mijloc, nu înțeleg cum nu-i răscolește că nu se mai poate așa, denaturăm competiția, creăm angoase, scenarii care-ți încurcă mintea.

E in folosul fotbalului, al spectatorilor. Am văzut reacții frumoase de la Pustai, de la Tănase, de la FCSB. Tănase a vorbit politicos, dar și destul de tăios, n-a făcut scandal. El, care simulează de se prăpădește, la meciul cu Sepsi nici n-a clipit. Cred că plătește pentru ce făcea în trecut, are o problemă.

Eu m-am calmat la câte amenzi am luat. Nu știu dacă arbitrii fac cu intenție, acesta e nivelul lor, cred că și ei ar vrea VAR, dar se complac în mediocritate.”, a declarat Valeriu Iftime, pentru Digisport.

camera var

Citeşte şi În cât timp pot fi instruiți arbitrii din Liga 1 pentru sistemul VAR! Exemplele oferite de Justin Ștefan