Apar tot mai mulți susținători pentru Colțescu! ”Nu merită acest tratament și nici noi cu el”

Artistul Kamara Ghendi (44 ani) sare în apărarea lui Sebastian Colțescu după evenimentul nefericit din meciul PSG-Bașakșehir.

Brigada de arbitrii români delegată la meciul din Franța a fost atacată din toate direcțiile de mai mulți oameni din fotbalul mondial, și nu numai.

Al patrulea arbitru delegat pentru meciul din UEFA Champions League, Sebastian Colțescu, este acuzat de rasism după ce i-a comunicat în cască centralului Ovidiu Hațegan să îl avertizeze pe unul dintre membri din staff-ul echipei din Turcia, pe care l-a identificat ca fiind “ăla negru”.

Componetul trupe “Alb Negru” Kamara Ghendi consideră că arbitrul Sebastin Colțescu a fost neglijent și nu a comis vreun act rasist.

kamara

Citește și Încă un nume mare sare în apărarea lui Colțescu: “Intenția nu poate fi judecată drept rasism”

“Scrisoare deschisă către pământeni…
Bună să vă fie inima, Numele meu e Kamara și sunt de 16 ani, component al trupei ALB NEGRU. Oare am voie să mai spun așa?
Odată cu “Timpul”, am învățat să nu mai reactionez la cald. Cumva am stat o zi în plus să analizez bine situația.
Dragi pământeni, sper că nu este o jignire că vă spun așa.
Pesemne că trăim într-o Galaxie și unii s-ar simți jigniți că sunt numiți “Pământeni” și nu “Galaxieni”.”

coltescu3

“Cred că toată problema asta cu politically corect (politic corect…suna ca naiba oricum) se duce în cealaltă extreme.
Black în limba română înseamnă Negru, cel puțin așa era la ultima verificare. Sebastian Colțescu, Omul cel mai pus la COLȚ în momentul de fața a folosit cuvântul “Negru” la un meci de Fotbal din Champions League.
Sebastian Colțescu a fost cel mult Nepoliticos și Nesăbuit spunând “Ăla”, dar nicicum nu cred că a fost Rasist. Bine, nu știu ce a fost în sufletul lui, dar faptele confirmă spusele mele. Nu a spus “Negro”, care în spaniolă e o înjurătură, a spus “Negru”, care în engleză se traduce Black.”

Citește și EXCLUSIV | Explicația sezonului groaznic pentru arbitrii din Liga 1: “Când stăpânul nu-i acasă, joacă șoarecii pe masă”

“Ca o mică poveste, când am ajuns în Africa, copiii îmi spuneau pe strada: “Tubabu”, adică “Om Alb”, și fugeau. Dar nu erau rasiști. Erau doar mirați să mă vadă. Și culmea, nu sunt nici Alb și nici Negru. Am voie să zic ALB NEGRU?
Să ne întelegem din capul locului, cănd am ales numele trupei, ideea noastra a fost să unim Alb cu Negru. Să fie o simbioză. Sunt prieten cu Andrei de 18 ani și am ales acest nume în mod conștient și asumat pentru a spune ca Nimic nu ne desparte și că suntem egali, chiar dacă suntem diferiți.
Și poate nu mă credeți, însă nu am pornit nicio clipă la culoarea pielii. Mai mult a foat o chestiune culturală. Anul acesta am mai luat doi componenți ca noi în trupă. Ralflo & Rareș și povestea trupei continuă. Care trupă? Cum care trupă. ALB NEGRU, Domnule. Am voie să spun ALB NEGRU?”

Citește și Cine este persoana din spatele succesului Simonei Halep! ,,E foarte deschisă să devină o jucătoare mai bună”

“Joc în Naționala Artiștilor Fotbaliști (Triplă Campioană Mondială) de 18 ani încoace și reprezint cu mândrie Tricolorul nostru, am purtat de nenumărate ori chiar banderola de Căpitan. Dovadă că România e o Țară Multiculturală care trăiește în armonie. Mai sunt ieșiri din decor ca pretutindeni în lume, dar nu e cazul acum. Sebastian Colțescu nu merită acest tratament și nici noi cu el.
Am reprezentat România alături de Todomondo cu o piesă în 6 limbi diferite. Încă o dovadă cât de colorată și multiculturală e țara noastră. Nimeni nu a făcut așa ceva la un Concurs Internațional de Muzică.
Ca români am fost jigniți de nenumărate ori în Sport și nu s-a luat atitudine. Prima greșeală ne revine, pentru că niciodată nu am ripostat, ne-a fost jignită Naționala de Fotbal în nenumărate rânduri și pe vremea Generației de Aur și acum câțiva ani la Euro.”

Citește și EXCUSIV | Schimbare majoră pentru Hațegan după gestul lui Colțescu: “Asta se va întâmpla”

“A fost jignită Simona Halep, câteva echipe de club din țară în competițile Europene, dar în afară de o știre la Tv, nicio reacție oficială, nicio luare de poziție.
În 2016, am făcut un video în acest sens, despre un prezentator francez care a jignit Nationala noastră de Fotbal, am atras atenția și tot nimic. A fost o scântei care nu a aprins nimic în Spiritul Colectiv. Acum e călcat în picioare Sebastian Colțescu care a greșit în alegerea cuvintelelor, nu s-a gândit pe moment de asemanarea unor expresii cu semnificații diferite în limbii diferite. “Verdictul” meu, el nu a fost Rasist. Și o spun eu, Kamara, component al trupei ALB NEGRU, de 16 ani încoace. Am voie să spun ALB NEGRU?

P.S. Te salut,

Dan Negru

Te Salut,

Mihai Albu” a scris Kamara pe pagina de Facebook.

Citește și Adversari tari pentru România la Campionatul European U21. “Tricolorii” mici își pot lua revanșa. Componența grupelor