România a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, selecţionata Lituaniei, într-un meci din etapa a treia a grupei 4, seria C a Ligii Naţiunilor.

Alexandru Maxim a adus o victorie nesperată pentru România în Lituania. Mijlocașul lui Mainz a marcat în minutul 90+4, după o acțiune individuală.

La finalul partidei, Maxim a declarat că tricolorii nu au făcut jocul pe care și l-ar fi dorit, însă a ținut să sublinieze faptul ca cel mai important lucru este acela că au rămas concentrați până la final.

“Sunt fericit pentru victorie, pentru cele trei puncte. Se vorbeşte foarte mult despre numărul 10, mie îmi plac provocările, îmi place să joc sub presiune, doar îmi doresc să ajut echipa naţională şi să facem o întreagă ţară fericită.

Citește și Cosmin Contra: ”Forțele s-au egalat pe un asemenea teren”

Câteodată merităm criticile. Când lucrurile nu merg bine trebuie să punem capul în pământ. Nu am făcut meciul pe care ni l-am fi dorit. Nu căutăm scuze, exceptând terenul, cel mai important este că am fost concentraţi până la final. Am avut şi puţin noroc”, a spus Maxim la Pro TV.

Înaintea partidei s-a tot vorbit de gazonul artificial de la Vilnius și că tricolorii vor avea parte de un obstacol în plus. Totuși, conform declarațiilor lui Maxim, suprafața de joc nu a fost atât de dificilă pe cât s-a spus: “Nu a fost chiar aşa de rău gazonul. E neobişnuit pentru că nu jucăm săptămânal, nu cred că a fost atât de greu pe cât s-a spus”.

În încheierea intervenției, Maxim a vorbit despre confruntarea, de duminică, cu Serbia. Acesta consideră că pentru a obține toate cele trei puncte e nevoie de un joc mult mai bun decât cel cu Lituania: ”Va trebui să ridicăm puţin nivelul faţă de ce am arătat azi. Sunt convins cu ajutorul suporterilor ne vom bate pentru cele trei puncte”.