Adrian Stoian a făcut primul antrenament în tricoul FCSB, după transferul de la Crotone. Mijlocașul în vârstă de 27 de ani a vorbit despre motivele pentru care a ales Liga 1 și a precizat că nu se teme de eventuale critici din partea lui Gigi Becali.

Suporter al Universității Craiova, Stoian a semnat un contract cu FCSB până în vara anului 2022. Mijlocașul a jucat numai în Italia (Serie B și Serie A), începând din 2009.

E ceva nou, pentru că nu am jucat în ţară, înainte de a pleca, dar am venit cu mare încredere. Am avut câteva propuneri din Serie B, când am intrat în ultimele 6 luni de contract, dar am preferat să vin aici. Cred că am făcut un pas înainte, nu unul înapoi, având în vedere că Steaua se bate la titlu și la cupele europene în fiecare an. 

Au fost nişte negocieri foarte rapide, ne-am înţeles imediat şi asta m-a făcut să înţeleg imediat că oamenii de aici au mare încredere în mine şi vreau să-i ajut şi să le răsplătesc încrederea. Nu m-a surprins interesul, dar am fost fericit. I-am zis domnului Becali că vin cu inima deschisă, cu cea mai mare plăcere.

Criticile sunt normale. Sper ca, alături de echipă, să nu-i dăm domnului Becali ocazia de a ne critica. E normal să fie presiune, pentru că e echipa cea mai iubită şi trebuie să câştigi titlul. E mai frumoasă totuși presiunea asta, decât cea din lupta la retrogradare. Sper să câștigăm titlul, trebuie să reușim cât mai repede să-i ajungem pe cei de la CFR Cluj”, a spus Adrian Stoian, în cadrul unei conferințe de presă.

Aflat în mijlocul unei controverse din cauza tatuajului cu Universitatea Craiova, Stoian a fost ferm.

Tatuajul meu cu Craiova o să rămână pe braţ, e sentimentul pe care l-am avut atunci. Documentele zic ceea ce zic și fiecare susține ce echipă vrea. Poate o să-mi fac un tatuaj cu 27, dacă vom reuşi să luăm al 27-lea titlu pentru Steaua. Gică Popescu a fost un model pentru mine în carieră, vreau să-i mulțumesc„, a spus mijlocașul.

Adrian Stoian a adunat 95 de partide în Serie A și două meciuri pentru echipa națională a României.