EXCLUSIV VIDEO | Adrian Mutu, văzut drept înlocuitorul lui Mirel Rădoi pe banca naționalei mari: “E mai echilibrat!”

Actualul selecționer al echipei naționale de tineret a României, Adrian Mutu, se pare că le-a câștigat simpatia oamenilor din fotbalul românesc după turneul final din acest an!

România U21 și-a început drumul de la EURO 2021 cu un rezultat de egalitate obținut în fața unui adversar de top, 1-1 cu Olanda. “Tricolorii” mici nu au ținut cont de valoarea adversarilor și au luptat până în ultimul minut în toate cele trei partide, astfel că au reușit să învingă Ungaria, cu scorul de 2-1, și să termine la egalitate cu Germania, scor 0-0, în ultimul meci din cadrul grupelor. În ciuda acestor rezultate, selecționata condusă de Adrian Mutu a ratat însă calificarea, din cauza golaverajului mai slab.

Văzut drept înlocuitorul lui Mirel Rădoi pe banca primei reprezentative în cazul în care actualul selecționer ar fi demisionat, Adrian Mutu este considerat și de Giovanni Becali o variantă bună pentru naționala mare. Fostul impresar a dezvăluit în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă că “Briliantul” este mult mai echilibrat, mai calm, iar aceste lucruri le-a demonstrat din plin la turneul final din acest an. Ulterior, Giovanni Becali le-a propus celor de la FRF să încerce pe viitor să îi contacteze și pe Cosmin Olăroiu sau Dan Petrescu, în vederea preluării echipei naționale.

mutu

“Dacă cumva ar fi demisionat Rădoi eu îl vedeam pe Adrian Mutu drept viitorul selecționer al României. Asta dacă ar fi să ne luăm după ultimele decizii în privința antrenorilor din partea celor de la FRF. Pe Mutu îl văd mai echilibrat, cu mult mai multă stăpânire de aventură. Culmea, el a fost atacant, dar am văzut cu toții cum și-a aranjat apărarea la EURO 2021. Rezultatele pe care le-a înregistrat Mutu la echipa națională de tineret sunt de remarcat până acum.

În primul rând Federația Română de Fotbal nu poate plăti mai mult de 3-400.000 de euro pentru un selecționer și eu cred că aici e problema și din această cauză nu putem să aducem antrenori cu experiență, cu nume. Dar de ce nu încercăm să îi provocăm pe Olăroiu, pe Dan Petrescu, cu un contract de câteva sute de mii de euro plus bonusuri de calificare? Pe Hagi însă e greu să îl convingi, pentru că el vrea să facă totul de capul lui, nu vrea să asculte de Comitetul Executiv, cum nu a vrut nici Victor Pițurcă!”, a spus Giovanni Becali, pentru Realitatea Sportivă.

Citește și EXCLUSIV VIDEO | Giovanni Becali, mesaj clar pentru Mirel Rădoi: “Își compromite cariera dacă mai rămâne selecționer!”