Adi Vasile, după victoria la scor a naţionalei României: “Abia atunci voi fi fericit”

Adi Vasile, selecționerul României este bucuros după victoria contra Macedoniei de Nord și spune că fetele pregătite de el aveau nevoie de această victorie.

Naţionala feminină de handbal a României a învins reprezentativa Macedoniei de Nord cu 33-22. Meciul s-a disputat sâmbătă în Sala Dinamo din Bucureşti, în prima manşă a barajului de calificare la Campionatul Mondial din 2021.

RomaniaHandbal2

Adi Vasile, selecționerul României spune că era nevoie de acestă victorie în condițiile în care s-a ratat participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Antrenorul român nu este în totalitate fericit și spune că se va bucura după ce România se va califica la Campionatul Mondial.

“Mă bucură victoria, aveam mare nevoie de ea ca să putem continua lucrurile bune pe care le-am făcut acum o lună de zile, deşi situaţia finală nu a fost atunci una bună, necalificându-ne la Jocurile Olimpice. Cred că pentru viitorul nostru, fiecare etapă, fiecare meci pe care-l tratăm cum am făcut-o azi va reprezenta o bună fundaţie, o piatră de temelie pentru viitor. Suntem la început de drum, dar e un început bun şi pentru asta sunt mândru.

RomaniaHandbal

Era nevoie de o victorie. Acest meci nu are legătură cu meciul retur şi nimeni dintre noi nu trebuie să se simtă confortabil că avem un avans de 11 goluri pentru că trebuie să înţelegem că fiecare meci are istoria lui şi în fiecare meci, dacă vom da totul şi vom juca bine, aşa ne vom construi şi vom avea o identitate clară. Sunt bucuros, dar o să fiu fericit când ne vom califica şi vom juca bine în Macedonia, a spus Adrian Vasile, citat de site-ul oficial al FRH.

Campionatul Mondial din Spania este programat în perioada 1-19 decembrie. La competiție vor participa 32 de echipe. România nu a ratat nicio participare la Campionatul Mondial.

La precedenta ediţie a Mondialului, în 2019, România a încheiat pe locul 12 în Japonia.

RomaniaHandbal1
Adi Vasile

Citește și VIDEO | România a spulberat-o pe Macedonia de Nord, în campania de calificare pentru Campionatul Mondial de handbal feminin