RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Adevărul despre confictul dintre Simona Halep și Ruxandra Dragomir. Firicel Tomai a spus tot

Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep (29 de ani, locul 2 WTA) a vorbit despre conflictul apărut între fosta sa elevă și președintele Federației Române de tenis, Ruxandra Dragomir.

Firicel Tomai este de părere că Simona Halep a interpretat greșit situația din 2011. Atunci sportivei i-ar fi fost interzis accesul la Centrul Național de Tenis.

Firicel Tomai este cel care a mutat antrenamentele Simonei la o bază privată: „A fost un concurs de împrejurări. E adevărat că eu atunci eram cu Simona și eu decideam pentru ea strategia sau pregătirea. Simona, în ediția aia de la Australian Open, a făcut întindere abdominală de 1.5 centimetri. După ce Simona a mai jucat, întinderea s-a majorat, a devenit de 2.5 centimetri.

Această întindere durea doar la extensia abdomeniului, doar când servea. Nu mai putea să se servească deloc. Noi am ajuns acasă duminică, am sunat-o pe Sanda (n.r. – Ruxandra Dragomir), aveam relații excelente și încă am cu ea, și i-am spus că a apărut această problemă. Sanda a spus că înțelege, nu au fost discuții. Federației îi părea rău pentru că se baza pe ea. Apoi, am făcut și aici un RMN, am vrut să arăt Federației sau celor care s-ar fi gândit că ne dăm loviți dovada. Asta și pentru că în urmă cu un an anumite fete nu au dorit să joace și poate și din acest motiv a apărut această discuție”, a spus Firicel Tomai pentru SpotMedia.ro.

drag

Citește și – VIDEO | Simona Halep, atac la Federația Română de Tenis: “A venit momentul să o spun. M-a afectat”

Fostul antrenor al Simonei Halep, din perioada 2008-2013 a luat decizia ca Simona să nu se mai pregătească la Centrul Național de Tenis, pentru a nu lăsa loc de interpretări și bârfe.

Acesta a dezvăluit că Ruxandra Dragmor a chemat-o pe sportiva din Constanța înapoi, la o săptămâna de la decizia luată de antrenor.

Apoi, eu am pus un antrenament la Centrul Național ca să lucrăm scurtele, lucruri care nu necesită abdomenul. Nu puteam să nu jucam tenis sau să nu ne antrenăm în această perioadă. Am făcut doar lucruri care să nu o solicite la abdomen. În acel moment am făcut antrenament la Centrul Național, iar cei de la Federație au întrebat cum face antrenament dacă e accidentată? Au zis că o vede lumea, că nu e bine.

A fost un pic de tensiune atunci, așa că am vorbit cu Brică (n.r. – Daniel Dobre) și am mers la Pescariu să ne antrenăm. Erau fete acolo care se antrenau și era mai bine așa. Apoi, peste o săptămână, Sanda m-a sunat personal și mi-a spus că vrea să ne antrenăm la Centrul Național. Nu i-a zis Federația să nu se mai antreneze. Sanda a ajutat tenismenele tot timpul. Simona, tensiunea de atunci, a perceput-o ca o judecată. Eu am încercat să o țin departe și am mers în alt loc să ne antrenăm”, a mai precizat Firicel Tomai pentru sursa citată.

tomai

Citește și – Halep, nominalizată de WTA pentru “Jucătoarea anului 2020”! Cu cine se luptă pentru titlu fostul lider mondial

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare