Conflict la naționala Angliei, după anunțarea lotului pentru Cupa Mondială. „Aș fi făcut diferența”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 18 mai 2018, ora 09:20,
Gareth-Southgate
Gareth-Southgate

Selecționerul naționalei Angliei, Gareth Southgate, a anunțat, miercuri, lotul de 23 de jucători pe care se va baza la Cupa Mondială din Rusia. Portarul Joe Hart și mijlocașul Jack Wilshere nu au fost convocați, spre surprinderea presei și a fanilor. Wilshere s-a declarat extrem de dezamăgit și susține că ar fi avut un rol important în echipă.

Jack Wilshere, în vârstă de 26 de ani, a fost un om de bază pentru Arsenal Londra în acest sezon. Mijlocașul are 34 de selecții și două goluri la națională.

A venit timpul să-mi spun punctul de vedere. Este evident că sunt incredibil de dezamăgit de faptul că am fost lăsat în afara lotului Angliei pentru Cupa Mondială. M-am simțit în formă și puternic pe toată durata sezonului și ar fi trebuit să fac parte din echipă! Și dacă primeam această oportunitate, aș fi putut să fac diferența. Totuși, trebuie să respect decizia selecționerului, urez succes întregii echipe„, a transmis Wilshere prin intermediul contului de Twitter.

Gareth Southgate a ales una dintre cele mai tinere echipe din istoria reprezentativei Albionului, dar susține că nu este vorba despre un pariu asumat în privința lotului pentru Cupa Mondială.

Nu o văd ca pe un pariu și nu cred că lipsa de inhibiții este un risc. Poate că necesită curaj să aduci jucători fără multe selecții, dar trebuie să le dăm încredere. Nu avem teamă în privința modului în care vrem să jucăm. Un selecționer poate să vină mereu cu scuze și să nu folosească jucători tineri, spunând că vor face greșeli din cauza modului în care trebuie să joace, dar îmi asum responsabilitatea. Este important pentru mine să le dau șansa să performeze„, a spus selecționerul Angliei, potrivit BBC.

Southgate și-a apărat decizia de a nu-l convoca pe Jack Wilshere și a precizat că mijlocașul nu a arătat o formă bună în a doua parte a sezonului.

 

cupa mondialaselecțieangliagareth southgatejack wilshere