Ultimele detalii despre implementarea sistemului VAR, în fotbalul românesc: „Da, avem o înţelegere”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat vineri, 19 martie 2021, ora 20:12,
var franta croatia
var franta croatia

Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal ar fi încheiat un acord pentru implementarea VAR.

Cele două organe de conducere din fotbalul românesc vor împarți cheltuielile pentru implementarea arbitrajului video.

Justin Ştefan a discutat despre introducerea VAR în România. Secretarul LPF a dezvăluit că o înţelegere între Ligă şi Federaţie a fost încheiată, iar cele două îşi vor împărţi costurile necesare.

„Facem un efort mare”

Da, avem o înţelegere. S-a ajuns la un acord, au fost discuţii între Răzvan Burleanu şi Gino Iorgulescu. Nu a fost vorba de orgolii, am vrut să facem acest proiect, VAR în Liga 1. Am decis să ajutăm FRF şi CCA cu suma de 250.000 de euro, urmează să semnăm până la finalul lunii un acord.

Termenul asumat de federaţie este martie 2022. Este un pic cam lung, dar sperăm să se rezolve mai repede cu pregătirea arbitrilor. Facem un efort mare noi cei de la LPF, 250.000 de euro. Nu vom reţine alte sume de bani de la cluburile din Liga 1. Sunt nişte cheltuieli asumate, cu prag maximal, dar din ce am calculat noi, nu ar fi 500.000.

Din păcate, 2021 nu ne prinde cu VAR. Cel mai probabil va fi undeva în play-off-ul şi play-out-ul sezonului viitor”, a declarat secretarul LPF, pentru Look Sport+.

Citește și Scandalul declanșat de sistemul VAR în România continuă: “Vom avea abia peste opt-zece luni. Unii se văd în alte funcții”

 

fotbalsistemul varfrfLPFliga 1realitateajustin stefan